
מרק כתום מנצחאם גם אתם מאלה שאוהבים להסמיך את המרק הכתום שלהם עם קרם קוקוס או שמנת, תנו לאורלי פלאי להמליץ לכם על משהו אחר: גרגירי חומוס. כן כן, אחרי שלוק אחד מהמרק הזה תבינו הכל![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
הבסיס לכל מרק טובהוא נוזל טעים, כמו ציר עוף, ציר ירקות או מיץ ירקות. אם אין, כדאי להתחיל באידוי של ירקות שורש – בצל, גזר וסלרי – שיעניקו לנוזלי המרק טעמים וארומה. הכתומים:דלעת מכל מיני סוגים (רגילה, דלורית, ערמונים או יפנית), בטטה וגזר. עשבי תיבול:אל תוותרו על צרור מכל מיני סוגים, זה ייתן למרק את כל מה שהוא צריך בשביל להעלות ריח מעולה. גרגירי חומוסמעבים את מרקמו של המרק ומוסיפים לו "גוף", כן, גם בלי להשתמש בחשודים המיידיים כמו חלב קוקוס או שמנת. מלחהוא הכרחי לחידוד טעמי המרק. אל תחסכו בו ואל תהיו מאלה שנזכרים ב"סכנת המלח" דווקא במתכון שבו הוא מתפזר על 3 ליטר של נוזלים ועוד מוצקים. אבקת מרק:אני לא משתמשת, אבל אם אתם מהמכורים - לפחות צמצמו בכמות ותנו לטעמים של הירקות לבוא לידי ביטוי. המצרכים (6 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול ומזהיבים את הבצל, הסלרי והגזר יחד עם עלה הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. מוסיפים את השום, וכשעולה ממנו ריח מוסיפים את הבטטות, הדלעת ויתר שמן הזית. 2מוסיפים את צרור עשבי התיבול, מלח, פלפל וגרגירי חומוס מבושלים (משאירים מעט בצד, להגשה), יחד עם כליטר מנוזלי הבישול שלהם ו-2 ליטר נוספים של מים או מרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים יחד כ-20 דקות. 3מוציאים את התבלינים השלמים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. טועמים ומתקנים תיבול. 4יוצקים לצלחות הגשה, מוסיפים מגרגירי החומוס שנותרו ופטרוזיליה קצוצה, ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |