אוכל
אוכל

כריך בלקני

כריך כיפי, צבעוני והכי פשוט שיש, עם המון ירקות קלויים, שמן זית טוב וגבינת קרם שמנת. לחמנייה טרייה - וזהו, יותר מזה לא צריך. טעים, מזין, סופר קליל להכנה, אז מה הפלא שאצלנו הוא הפך לארוחת הערב האהובה?

|mako אוכל| פורסם08:25
כריך גבינה בלקני (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.5110reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חציל קטן
  • שמן זית
  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 קישוא גדול
  • 3 לחמניות חלה
  • 1 גביע גבינת קרם שמנת 5% פלפלים או זיתים
  • חופן עלי רוקט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החציל לפרוסות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית משני הצדדים.

2חוצים את הפלפלים לאורכם ומסירים את הליבה. מניחים על תבנית האפייה ומטפטפים מעל מעט שמן זית. מתבלים את הירקות במלח ופלפל ואופים 40 דקות. מצננים.

3חותכים את הקישוא לאורכו לפרוסות. מברישים בשמן זית משני הצדדים וצורבים על מחבת פסים חמה 2-3 דקות מכל צד להשחמה קלה. מצננים.

4מורחים כל לחמניה בנדיבות בגבינת קרם שמנת, מפזרים מעל חופן עלי רוקט, מסדרים פרוסות קישוא חצויות, רצועות פלפל אדום ופרוסות חצילים. סוגרים לכריך, מגישים לצד סלט עגבניות או זיתים טובים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il