מתנה לחג מאביב משה: 3 מתכונים לקציצות מיוחדות לפסח
בדיוק כמו מצות או אליהו הנביא, גם הקציצות הן חלק בלתי נפרד משולחן הפסח של רובנו המכריע. בדיוק כשחשבנו שכבר אין מה לחדש בהן, הגיע השף אביב משה עם שלושה מתכונים פצצתיים, שיהפכו את שולחן החג שלכם לחגיגי, צבעוני ומקורי במיוחד

קציצות עוף בתבשיל ארטישוק ירושלמי ושום ירוק
המצרכים (6 מנות):
לקציצות:
1 קילו עוף טחון
2 כפות קמח מצה
1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים ומעוכים לעיסה
רבע כפית כמון
רבע כפית כורכום
3 כפות כוסברה, קצוצה
3 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מלח
לרוטב:
שמן זית
5 כפות שום ירוק, קצוץ
6 ארטישוקים ירושלמיים, פרוסים
5 כפות כוסברה, קצוצה
5 כפות פטרוזיליה, קצוצה
מעט פלפל צ'ילי
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
מלח
חצי כוס מיץ לימון
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.
2. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר את השום הירוק ומוסיפים את הארטישוקים וכל שאר המצרכים.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4. מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים ברתיחה עדינה כ-25 דקות.

קציצות בקר עם שקדים וחמוציות ברוטב מנגולד ולימון
המצרכים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
2 כפות בצל, קצוץ
3 כפות פטרוזיליה
2 כפות חמוציות, קצוצות
3 כפות שקדים מולבנים, פרוסים
3 כפיות קמח מצה
מלח
לרוטב:
3 כפות שמן זית
20 שיני שום
3 לבבות ארטישוק טרי, קלופים וחתוכים לרבעים או תחתיות ארטישוק
10 עלי מנגולד, חתוכים גס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
מיץ מ-2 לימונים
חצי כפית כורכום
קורט מלח
חצי ליטר מים או חצי ליטר ציר עוף
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים יחד עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.
2. מכינים את הרוטב: בסיר רחב שמים את שמן הזית ואת שיני השום, ומטגנים על להבה נמוכה כ-2 דקות עד לריכוך שיני השום.
3. מוסיפים פנימה את כל שאר המרכיבים, ומבשלים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את המים או ציר העוף ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות.
עוד באוכל טוב:

קציצות לוקוס עם כמון, גרידת לימון וזעתר טרי ברוטב אדום
המצרכים (4 מנות):
לקציצות:
חצי קילו לוקוס, טחון
2 כפות גרידת לימון
2 כפות עלי זעתר טריים
רבע כפית כמון
3 כפות פטרוזיליה
2 כפות קמח מצה
מלח
לרוטב:
שמן זית לטיגון
3 שיני שום, פרוסות
2 סלקים, חתוכים לקוביות
3 פלפלים אדומים, קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
2 כוסות רסק עגבניות טריות
שמן זית
רבע כפית סוכר
מלח
2 כפות תרכיז רימונים
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הקציצות: מערבבים את כל המצרכים היטב לתערובת אחידה, יוצרים קציצות ומסדרים אותן על מגש.
2. מכינים את הרוטב: מטגנים בסיר רחב את שיני השום, מוסיפים פנימה את שאר המצרכים, ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
3. מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים כ-20 דקות.
