אוכל
אוכל

קציצות עיראקיות צמחוניות

כשנגמר הסדר כולם נשבעים שזהו, הם לא יאכלו כלום שבוע, אבל למחרת בבוקר הם הרי יתייצבו אצלכם במטבח ויודו שלא אכפת להם לנשנש משהו. תניחו מולם את הקציצות הנהדרות האלה, עם תרד ופרסה, והם לא ישאירו פירור

|mako אוכל| פורסם07:04
קציצות צמחוניות  (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור
Rating:4.529reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 גבעולי פרסה (רק החלק הלבן), קצוצים גס
  • 150 גרם גרגרי חומוס מבושלים ורכים
  • 150 גרם עדשים ירוקות או שחורות, מבושלות ורכות
  • חצי קילו עלי תרד מבושלים, סחוטים וקצוצים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)
  • חצי כוס קמח מצה
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 צרור כוסברה קצוצה דק
  • חצי כף כמון
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר ומטגנים את הפרסה עד להזהבה.

2בקערה גדולה מערבבים את גרגרי החומוס, העדשים, התרד, הפרסה והשום.

3מוסיפים לתערובת פלפל חריף, קמח מצה, פטרוזיליה וכוסברה.

4מוסיפים לתערובת את התבלינים: כמון, פלפל שחור, מלח.

5מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

7יוצקים שמן לטיגון עמוק לתוך סיר רחב ומחממים לחום בינוני-גבוה.

8יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני ומשטחים אותן מעט.

9מטגנים את הקציצות עד להשחמה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

ניתן להגיש עם טחינה או פלחי לימון.

>> והנה עוד ים מתכונים לפסח

המתכון באדיבות שף לירן גבאי, שף פלאפל גבאי המיתולוגי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il