עוגת ספירלה פילו ותפוחים לראש השנהשמעו לנו, העוגה הזאת הולכת להיות הכוכבת של ארוחת החג, וחבל שתיתנו למישהו אחר לקטוף את התואר הזה. יש בה הכל – יופי (מטורף!), רכות, פריכות, מתיקות וגם חמצמצות תפוחית עדינה. נו, מושלמת |
המצרכים :לתבנית עגולה 20-22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 פורשים דף פילו על משטח העבודה, מברישים בחמאה מומסת ומכסים בדף נוסף. 3 מקפלים את שני הדפים (המחוברים) בצורת מניפה\אקורדיון ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. 4 חוזרים על הפעולות עם שני דפים נוספים, ומתחילים ליצור צורת ספירלה בתבנית (ראו בסרטון, זה פשוט ממש). ממשיכים כך עם כל דפי הפילו. 5 מסדרים את פרוסות התפוחים בין הקיפולים של דפי הפילו, ואופים 20 דקות, עד הזהבה. 6 בינתיים מכינים בלילה: מערבבים את החלב המרוכז עם הביצים, החלב, תמצית הווניל והקינמון לתערובת אחידה. 7 כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הבלילה, ומחזירים לאפייה של עוד 20-25 דקות, עד להזהבה והתייצבות. 8 מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. ** העוגה מצוינת גם חמה וגם קרה. ![]() ![]() ![]() לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה בתיאבון! ![]() |