
פרוז'לדה - לחם גבינות טורקילחם רך ועשיר בגבינות, שאופים בתבנית גדולה ומגישים עם ירקות חתוכים וזיתים משובחים. אם תצליחו לא לחסל את כולו באותו היום (באמת בהצלחה עם זה) - תרוויחו כריכים משודרגים למחרתשי-לי ליפא|מחלבות גד| פורסם02/05/1607:19 ![]() צילום: דניאל לילה, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית בקוטר 32 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):
לציפוי:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת. 2מוסיפים קמח, ביצה ו-2 כפות שמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים גבינות ומערבלים רק עד שהן נבלעות בבצק. 3משמנים תבנית ב-1/4 כוס שמן זית ומשטחים את הבצק תוך כדי מריחת השמן על פניו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות. 5מפזרים על הבצק קשקבל וזיתים. 6אופים כ-30 דקות עד שהפרוז'לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות. גיוונים: * ניתן להחליף את הקשקבל במוצרלה או בפקורינו. * ניתן להחליף את הזיתים בעגבניות שרי חצויות; מניחים אותן על הבצק כשצדן החתוך כלפי מעלה. סטיילינג: עמית פרבר. תגיות:לחמים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |