אוכל
אוכל

פרוז'לדה - לחם גבינות טורקי

לחם רך ועשיר בגבינות, שאופים בתבנית גדולה ומגישים עם ירקות חתוכים וזיתים משובחים. אם תצליחו לא לחסל את כולו באותו היום (באמת בהצלחה עם זה) - תרוויחו כריכים משודרגים למחרת

|מחלבות גד| פורסם07:19
פרוזלדה (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:4.882reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית בקוטר 32 ס"מ ודפנות בגובה 5 ס"מ):

  • 15 גרם (כף גדושה) שמרים טריים, מפוררים
  • כף סוכר
  • 240 מ"ל (כוס) מים חמימים
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח רגיל
  • ביצה
  • 2 כפות שמן זית לבצק + רבע כוס לשימון התבנית
  • 200 גרם פטה עזים 20%, מפוררת גס
  • 100 גרם קשקבל, מגוררת גס

לציפוי:

  • 100 גרם קשקבל, מגוררת גס
  • 12 זיתי קלמטה מגולענים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק ומתפיחים: ממיסים שמרים וסוכר בקערת מיקסר עם מים חמימים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

2מוסיפים קמח, ביצה ו-2 כפות שמן זית ולשים כ-5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ודביק. מוסיפים גבינות ומערבלים רק עד שהן נבלעות בבצק.

3משמנים תבנית ב-1/4 כוס שמן זית ומשטחים את הבצק תוך כדי מריחת השמן על פניו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4אופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מפזרים על הבצק קשקבל וזיתים.

6אופים כ-30 דקות עד שהפרוז'לדה זהובה מאוד. ממתינים כ-15 דקות ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר. ‏שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

* ניתן להחליף את הקשקבל במוצרלה או בפקורינו.

* ניתן להחליף את הזיתים בעגבניות שרי חצויות; מניחים אותן על הבצק כשצדן החתוך כלפי מעלה.

סטיילינג: עמית פרבר.

>> בפעם שעברה הכנו בלונדיז משגעות

>> הייתם מאמינים שההמבורגר הכי טעים בעולם הוא בכלל טבעוני?

תגיות:לחמים
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il