אוכל
אוכל

גאלט תפוחי עץ עם גבינות

מאפה תפוחים פריך ויפהפה, שמבוסס על בצק עלים ולכן מצריך מינימום של עבודה. עם קצת גבינות והרבה תפוחים פרוסים דק דק - מובטח לכם עונג של קינוח

|באדיבות מחלבות גד| פורסם12:20
גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה  (צילום: באדיבות מחלבות גד)
צילום: באדיבות מחלבות גד
Rating:25reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה בקוטר 26 ס"מ:

  • 1/2 ק"ג בצק עלים איכותי על בסיס חמאה
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • 150 גרם ריקוטה טרייה 9%
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גראני סמית
  • כף סוכר וחצי כפית קינמון, לפיזור

להברשה:

  • 3-2 כפות ריבת משמש חלקה (או ריבה צהובה חלקה בטעם אחר)

לקישוט:

  • 50 גרם פיסטוקים או שקדים, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה:

1אם הבצק לא מרודד מספיק דק, מרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ. קורצים ממנו עיגול בקוטר 26 ס"מ ומקררים 30 דקות.

2מערבבים בקערה מסקרפונה, ריקוטה, סוכר וקינמון. מורחים 100 גרם (6-5 כפות) מתערובת הגבינה על עיגול הבצק, כך שיישארו שוליים ברוחב 1 ס"מ ללא גבינה. שומרים במקרר את הבצק עם הגבינה וגם את יתרת תערובת הגבינה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4קולפים את התפוחים ומוציאים הליבה בעזרת תפוחן. פורסים דק מאוד בעזרת מנדולינה.

5מניחים את פרוסות התפוח על מלית הגבינה. מתחילים מהחלק החיצוני של הבצק ומסדרים את התפוחים כמו קלפים מסביב. כשגומרים את הטבעת החיצונית, מכניסים את הפרוסה האחרונה תחת הפרוסה הראשונה. ממשיכים לסדר את הטבעת השנייה באותה צורה בחפיפה לטבעת הראשונה. ממשיכים עד המרכז. מפזרים על התפוחים סוכר וקינמון.

6אופים כ-45 דקות עד שהתפוחים זהובים. מצננים 10 דקות.

7מחממים ריבה במיקרוגל כמה שניות עד שהיא הופכת נוזלית ומורחים בעזרת מברשת על הטארט. מפזרים פיסטוקים או שקדים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם תערובת הגבינות ששמרנו במקרר.

>> מתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il