אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

פאי קרם שקדים וטראפלס

קבלו את הפאי שישכיח מכם כל עוגה אחרת שאי פעם אכלתם: עשיר, מתוק, טיפה מריר, מושלם ליד כוס קפה

|mako אוכל| פורסם08:14
פאי קרם שקדים וטראפלס (צילום: מור כהן, mako אוכל)
צילום: מור כהן, mako אוכל
Rating:4.8184reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

העוגה הזו אולי נראית לכם תמימה, אבל האמת היא שהיא כל כך טובה, שבלי להתאמץ היא דוחקת הצדה כל מתכון אחר. קלתית קקאו פריכה עם ריבועי טראפלס שוקולד קרמיים, והכל מכוסה בקרם שקדים אפוי. עשיר, מתוק, טיפה מריר, פשוט מושלם ליד הקפה או בסיום ארוחה חגיגית.

המצרכים :

לטראפלס:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית מלח
  • 20 גרם חמאה

לקלתית (תבנית בקוטר 26 ס"מ):

  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה, טרופה

לקרם השקדים:

  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח לבן

אופן ההכנה:

1מתחילים בהכנת הטראפלס: קוצצים גס את השוקולד ומניחים בקערה. מחממים בסיר את השמנת והמלח עד לסף רתיחה, ויוצקים על השוקולד. ממתינים 3-4 דקות ומערבבים עם לקקן או עם מטרפה (נזהרים לא לטרוף ממש, כדי לא להכניס אוויר לקרם). לאחר שהגאנאש התאחד, מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. יוצקים לתבנית מרופדת בניילון נצמד, מכסים ומעבירים למקפיא למשך שעתיים לפחות, עד שהתערובת מתייצבת וניתנת לחיתוך.

2מכינים את הקלתית: מערבבים את אבקת הסוכר, הקמח, אבקת הקקאו, המלח וקוביות החמאה במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד לקבלת גוש בצק גדול (או כמה גושים). משטחים לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

3מפזרים קקאו על משטח העבודה, מניחים את דיסק הבצק הקר ומרדדים לעיגול גדול, שיספיק לכסות את הבסיס והשוליים של התבנית. מעבירים לתבנית. אם נותרים עודפים בשוליים, מסירים אותם בעזרת סכין או מערוך. דוקרים את הבצק שבתבנית במזלג ומעבירים למקפיא לרבע שעה לפחות.

4מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את התבנית מהמקפיא ומעבירים ישר לתנור. אופים כ-10 דקות, ובינתיים חותכים את הטראפלס לקוביות בגודל 1-2 ס"מ ומחזירים למקפיא.

5מוציאים את הקלתית מהתנור ומצננים כעשר דקות.

6מכינים את הקרם: מעבדים את הסוכר, אבקת השקדים והחמאה במעבד מזון עד לקבלת משחה חלקה ואחידה. מוסיפים ביצה אחת ומעבדים עד להיטמעות. מוסיפים ביצה שנייה ומעבדים. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת קרם חלק.

7מסדרים את קוביות הטראפלס מעל הקלתית בשלושה מעגלים, ויוצקים מעליהם את הקרם. אופים 25-30 דקות נוספות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב. מצננים לגמרי לפני ההגשה.

הערות:

* אפשר להמיר את אבקת הסוכר שבקלתית בסוכר: פשוט טוחנים קצת את הסוכר במעבד המזון לפני הוספת שאר המצרכים.

* אם ממהרים, אפשר לרמות קצת עם הבצק: במקום לקרר אותו, מניחים את הבצק המוכן – מיד בתום ההכנה – בתבנית, משטחים בעזרת הידיים ומרפדים את כל התבנית באופן כמה שיותר אחיד. לאחר מכן ממשיכים כרגיל: דוקרים במזלג, מקפיאים לרבע שעה וכך הלאה.

* משאריות הבצק לקלתית אפשר להכין עוגיות, כמו שהן. את שאריות הטראפלס שמרו במקפיא לעתות מצוקה.

בקרו בבלוג של מור,morcake

>> בשבוע שעבר הכנו אצבעות קורנפלקס ושוקולד לבן

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il