mako
פרסומת

לבשל כמו מאסטר שף: סלט ניסואז משודרג

עם טונה טרייה או משומרת - כנראה שמדובר בסלט הטעים בעולם. וזה אינה אומרת, לא אנחנו, אז כדאי להאמין

פורסם:
הקישור הועתק

ניסואז הוא הסלט האהוב עליי ביותר, ואני לא פוחדת לומר - הסלט הטעים בעולם. מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה, מאוד מרשימה ונהדרת מבחינה תזונתית. נפלא כמנה ראשונה, ואפילו כארוחה בפני עצמה. את הטונה הטרייה, אגב, אתם יכולים להחליף בטונה מקופסה.

סלט ניסואז של אינה
הניסואז של אינה. האמת, יש כאן ארוחה שלמה | צילום: אינה קראבצקי, mako

סלט ניסואז

המצרכים (4 מנות):
250 גרם טונה אדומה טרייה (אפשר להחליף בטונה מקופסה)
לב של חסה רומית
חצי חסה עגולה
2 ראשי אנדיב
כוס עגבניות שרי חצויות
בצל סגול קטן, חתוך לחצאי ירח דקיקים
כוס שעועית ירוקה (חלוטה)
רבע כוס זיתי טאטוס מגולענים
אבוקדו בינוני, חתוך גס
רבע כוס גבינת פרמזן
3 ביצים קשות חצויות

לרוטב:
2 כפות מיונז
4 כפות שמן זית
כפית חרדל
מיץ מחצי לימון
כף צלפים קצוצים דק
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מושחים את נתח הטונה בשמן זית ומתבלים במלח. צורבים במחבת חמה כחצי דקה מכל צד, מצננים היטב ופורסים לפרוסות דקות נגד כיוון הסיבים.

2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

3. בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הסלט חוץ מהטונה, הביצים והפרמזן, ומערבבים בעדינות. מסדרים את הסלט בצלחות אישיות או בצלחת מרכזית, ומפזרים מלמעלה את נתחי הדג, את הביצים והגבינה.