מתמודד הריאליטי משתף: "אין ארגונים לחתונה, לא יודע מתי היא תהיה"
לצד ההתמודדות עם המשימות הקשוחות ב"מאסטר שף", עתיד נתנאל וילדר מכר להתחתן עם בת הזוג שלו בשמונה השנים האחרונות. למרות ההתרגשות מהאירוע, הבשלן מרוכז בתחרות הבישול - שעליה ועל הקשר עם המשתתפים הנוספים סיפר בריאיון ל+12: "הייתי צריך להבין שזה המקום שאליו אני שייך"


נתנאל וילדר מכר השיג מקום בנבחרת העונה של "מאסטר שף" לאחר שהרשים את השופטים בשלבי האודישן והסינון - וריגש אותם כששיתף באתגרים שאיתם התמודד בצעירותו. כילד גדל במשפחות אומנה לאחר שאיבד את אימו, ותמיד דאג שאחיותיו הקטנות יישארו לצידו. כעת הוא מאורס ועתיד להקים משפחה משלו - לצד החלום לכבוש פסגות בתחרות הבישול (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12).
בריאיון בלעדי ל+12 סיפר וילדר מכר על ההשתתפות בתוכנית ועל החתונה העתידית: "צריך לשאול את בת הזוג מתי היא תהיה, אין עדיין ארגונים כי אנחנו לא יודעים מתי היא תהיה. כל חוויית מאסטר שף היא מטריפה, מטלטלת ומרגשת", אמר והוסיף על התמיכה שקיבל ממשפחתו: "הייתה שמחה גדולה, לכולם היה מאוד ברור שזה המקום שלי ורק אני הייתי צריך להבין שזה המקום שאליו אני שייך".
לצד ניהול מערכת היחסים והעיסוקים במטבח, עובד וילדר מכר בתעשייה הביטחונית. "יש הרבה דברים מעניינים שאני עושה ביום-יום, אבל מבחינתי הכל סטנדרטי", אמר. "מאוד אוהב אקסטרים כמו צלילות וסנפלינג, אני וזוגתי עשינו קורס ביחד ועושים טיולי סנפלינג בעצמינו. מצד שני אני גם מאוד אוהב עשייה אומנותית, אני מפסל בעץ, מצייר ומנגן בגיטרה".
כאמור, בתקופה האחרונה התחיל להתמודד עם אתגר נוסף בתחרות הבישול. "אני מאוד תחרותי, אוהב להצליח במה שאני עושה ואוהב ללמוד מאלה שנמצאים איתי. העונה יש אנשים מאוד מוכשרים, זה לוקח אותי עוד יותר לקצה", אמר והוסיף על המשתתפים הנוספים: "יש להם טעם טוב וידיים טובות, הם חזקים ומקווה שנוכל לרוץ ביחד עוד הרבה. יש מתמודדת אחת שאני מצליח לראות בגמר - ענת. היא בטוחה בעצמה, יודעת להישאר רגועה ומרוכזת בזמן שהיא נתקלת בבעיה. מבינה את התהליכים ויודעת לעשות הרבה דברים, בין אם זה במטבח ובין אם אלה טכניקות. רואה איך היא תצליח במהלך העונה להתמודד עם התקלות שיעלו בפניה".
אתה יכול להוות איום על המתמודדים האחרים?
"לא הייתי משלב בין המילים 'איום' ו'מטבח', זה לא העולם שאני מכוון אליו. יש לי מנעד כלים יחסית רחב במטבח, גם בעולמות בישול שונים וגם בהבנת התהליך עצמו. מקווה ששאר המתמודדים ידעו לקחת מזה כמו שאני לקחתי רעיונות מהם".
יש שופט שרצית שיטעם את המנה שלך?
"רציתי שכולם יטעמו מהאוכל שלי, זה מקום שבו אני יכול לפרוץ עם היצירתיות כמו שאני מבין אותה ולייצר את מה שאני מרגיש. מולי עומדים אנשי מקצוע שיודעים לאמוד את זה כמנה - האם שילוב הטעמים, הטכניקות והתהליך שעשיתי הוא נכון וזה בשבילי עולם ומלואו. רוצה שכולם יטעמו ושכל אחד ייתן לי תשובה מנקודת המבט שלו".
חששת מהביקורת של אחד מהשופטים?
"אין שופט שאני חושש מהתשובה שלו, מסקרן אותי לשמוע את כולם. היו שופטים שחששתי מהם בהתחלה וגיליתי אחרת ככל שהתקדמנו. בהתחלה חששתי מהביקורת של רותי ברודו, כי היא אוהבת משהו שהיא קוראת לו 'טעים' - זה מנעד יחסית רחב של כיוונים וקשה לקלוע לזה כי זה אינדיבידואלי. ככל שהכרתי אותה, הבנתי למה היא מתכוונת וראיתי את ההערות שלה וזה הרגיע אותי. הבנתי איך היא מסתכלת על האוכל ומאיזה מקום היא הייתה רוצה לראות אותו. אני מבשל את עצמי ולא מתאים לאחד מהשפים, פתאום הבנתי מה היא רואה או לא רואה בצלחת וזה מה שאני מחכה לשמוע ממנה".
יש מנה שמזכירה לך את הבית?
"ממולאים וחורשט. אני מאוד אוהב לבשל את המאכלים האלה, דיי ורסטילי במה שאני מכין. גם הממולאים יכולים לבוא בכל מיני צורות וצבעים, וחורשט זה פרסי אז אני מכין ומאוד אוהב לאכול".
איך תראה המסעדה העתידית שלך?
"עוד לא יודע איך היא תקרא אם אפתח אותה. הייתי רוצה שתהיה שם אווירה חמה, שירגישו שנכנסו למקום מוכר, אבל גם אווירה שתתן קלאס מסוים. לא יודע עוד לדמיין את המנות, יודע שיהיו מנות קבועות ומקווה שאדע לגוון ולעשות בכל פעם מנות אחרות בהתאם לעונה".