מתמודד "מאסטר שף" משתף: "אמא הייתה חולת סרטן, לא תפקדה כהורה"
נתנאל וילדר מכר הרשים את השופטים בשלב האודישנים וריגש אותם כששיתף בסיפורו האישי. המתמודד איבד את אימו כשהיה ילד, מאז גדל במשפחת אומנה ונלחם שאחיותיו הקטנות יישארו איתו. בריאיון ב"גלית ואילנית" סיפר על הקשיים שאיתם התמודד בעבר: "התחלתי לבשל מתוך צורך, הייתי צריך לעזור בבית"

שלב האודישנים ב"מאסטר שף" ממשיך ומתמודדים נכנסים למטבח במטרה להרשים את פאנל השופטים. מי שנבחן ועבר לשלב הבא הוא נתנאל וילדר מכר שהבריק עם סלט ששילב דג פורל ותפוחי אדמה - לצד סיפור אישי שנגע בליבם של השפים המקצועיים (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12). היום (שישי) התארח וילדר מכר ב"גלית ואילנית" וסיפר על הילדות הקשה שחווה, במהלכה הבישול נכנס לחייו.
"התחלתי לבשל מתוך צורך, הייתי צריך לעזור הרבה לאמא. היא הייתה חולת סרטן, לא הייתה יכולה לתפקד כמו שהורה היה רוצה לתפקד בתוך הבית", סיפר המתמודד על האובדן שנכנס לחייו בגיל צעיר. "נשאבתי לתוך עבודת העזרה הביתית שבחלקה הייתי גם במטבח. זאת הייתה המציאות שלי, אם אמא לא יכולה אז עזרתי. דווקא אחרי שהיא נפטרה גיליתי מה האוכל עושה. הפעם הראשונה שבישלתי לאחר שהיא נפטרה הייתה אינסטינקטיבית, אחותי הייתה חולה והכנתי לה מרק עוף של סבתא. ישבנו מסביב לסיר ודיברנו על אמא ועל סבתא, רק אחר כך מבינים את הזיכרונות שהאוכל מביא איתו".
כזכור, באודישן סיפר וילדר מכר על התקופה שהגיעה בעקבות מותה של אימו, אז גדל במשפחת אומנה עם אחיותיו הקטנות. "אחרי שעות שבהן אתה מדבר על אוכל, זה נכנס לשיחה שלא חשבתי שיקרינו. באתי עם התשוקה שלי לאוכל, באתי לדבר על זה ולהוציא את עצמי", נזכר והוסיף על המנה שהגיש: "הייתי צריך להביא משהו חריג, קיבלתי דג פורל ותפוח אדמה. הייתי צריך להתמודד עם הדג, זה אחד מהמאכלים שאני פחות אוהב או מבשל בדרך כלל".
לצד כישרון הבישול, עובד וילדר מכר בתעשייה הביטחונית. "זה דומה למטבח. גם בעבודה שלי אני צריך ליצור ולהבין מה יכול לעבוד". הוא גם דואג לעזור לבני נוער שנמצאים במצבים דומים לאלו שהוא גדל בהם: "זוכה לנהל שיח עם בני נוער שהיו במקום שלי. גדלתי באומנה, בגיל 18 זה נגמר בעיקרון. אני מנסה לגרום למי שמולי להבין שהכלים להצליח נמצאים אצלו. החוויות שעברתי הן לא באשמתי אבל אני לוקח כל דבר איתי, ממנף ומשתמש בהן. אם אני מצליח להעביר את זה למי שמולי - זה עולם ומלואו", אמר.
מה החלום?
"להתעסק ביצירה זה משהו שאני אעשה, לא יכול להיות מול מחשב. החלום המתוק שלי, שהייתי מוכן לעזוב הכל בשבילו, זאת חלקת אדמה שמגדלים בה גידולי שדה עם מסעדה שמוזנת מהגידולים וכל היצירה הזאת מופעלת בידי נוער בסיכון. ברגע שהם מקבלים תחושת מסוגלות, יש אנרגיה ומוטיבציה פנימית ואתה מצליח לייצר דברים אין-סופיים. צריך לתת את הכלים".
בפאנל התוכנית השתתפה גם ליאור אוחיון, שהתמודדה בעבר ב"מאסטר שף" ומכירה מקרוב את הדרך שאותה וילדר מכר עובר בתוכנית. "הגעת גדול וחסון, בסוף יצאה ממך כל כך הרבה עדינות באוכל. זה היה מהמם", החמיאה והוסיפה על דו-קרב נוסף שתפס את תשומת ליבה: "התלהבתי מהדור הצעיר. שירה יעקבסן ושירה אליהו התחרו עם חומרי גלם של סבתות, זה לא העולם של הצעירים. הן הפתיעו אותי מאוד, יש להן ידע וטכניקות שלא ציפיתי מבנות גילן. הן היו חדות ומהממות".