"חשבתי שהלך עליי": מתמודדת "מאסטר שף" משתפת
הסיפור של יעל יעקבי הוא לא עוד אודישן ל"מאסטר שף", אלא מסע עלייה מצרפת לישראל. המורה למחול השיגה סינר בזכות קרפ הסוזט המלוח שלה לצד מנת ריקודי עם, ובריאיון היא סיפרה על הסמליות שבדבר עבורה: "באוניברסיטה בישראל יצרתי את המשפחה של עצמי, הארץ הזו הייתה כמו חלום"

קשה לשכוח את מבחן הכניסה של יעל יעקבי לנבחרת "מאסטר שף". לא די בכך שהכינה קרפ סוזט מלוח ומסקרן במיוחד, היא גם לימדה את השופטים מיומנות נוספת, ריקודי עם, משום שהיא מורה למחול ישראלי (פרק חדש מחר, שבת, אחרי החדשות, קשת 12). יעל הפריזאית במקור התברגה לנבחרת באמצעות הגירסה שלה למנה הצרפתית האהובה, והבוקר (שישי) היא סיפרה לגלית גוטמן ויואב לימור על מסע העלייה שלה ארצה, האהבה שלה לבישול, וחוסר השלווה שהרגישה כשארבעת ילדיה גויסו למלחמת חרבות ברזל.
מה הביא אותך ל"מאסטר שף"?
"בישול זה חלק ממני, הוא הדרך שלי להתחבר לאנשים ולתת להם. גם בתקופה הזו, השתמשתי באוכל כדי לפנק את כל כיתת הכוננות של היישוב בו אני גרה, בת חפר. הקמנו שם קבוצת נשים מבשלות. זו הייתה הדרך שלי לתרום למערכה מעצמי, ולשכוח מהצרות - מזה שארבעת הילדים שלי היו במלחמה באותו זמן. כל אחד במקום אחר. הבישול נתן לי כוח להתמודד מול המצב, זה החזיק אותי".
יעל עלתה ארצה מצרפת כשהייתה בת 20, ורק אז התאהבה במטבח: "אהבת ארץ הזו הייתה כמו חלום. כשלמדתי באוניברסיטה, הישראלים היו הולכים הביתה מהמעונות. לי לא הייתה משפחה, אז יצרתי את המשפחה של עצמי. התחלתי להכין אוכל מהגעגוע לבית, רציתי להיזכר בימי שישי. ככה התאספו סביבי חברים ואנשים אהובים".
הטבחית החובבת קיבלה במבחן הכניסה הראשוני שלה את האתגר לשלב בין פלפלים לשקדים. מעז יצא מתוק, והיא הכינה עוגת פלפלים ששבתה את השופטים וזימנה אותה פנימה. על המנה היא סיפרה: "כשקיבלתי את השילוב הזה הייתי בשוק. לא ידעתי מה אעשה עם זה, חשבתי שהלך עליי. לקחתי את זה כהזדמנות לחשוב מחוץ לקופסה, ולא להכין משהו בנאלי. אפשר להשתגע בתוכנית".