"מנה שהייתי מגישה מחר בהרצל 16": מתכון למאזה סובה של צחי מסאס
מרק ראמן מזמן הפך להיות אחד הטרנדים החמים בקולינריה הישראלית, אבל מה עושים בעניין כשחצי מהזמן כאן זה קיץ? מתמודד "מאסטר שף" צחי מסאס, הציג פתרון מושלם בדמות מנת מאזה סובה, שהיא בעצם סוג של ראמן - אבל בלי המרק. המתכון כאן

מאזה סובה: אטריות ביתיות עם רוטב טארה מרוכז - צחי מסאס
המרכיבים (2 מנות):
לאטריות ראמן:
400 גרם קמח לחם (12% חלבון ומעלה)
160 גרם מים
1.6 גרם תערובת קנסוי (60% פוטסיום, 40% סודיום)
4 גרם מלח
לרוטב טארה מרוכז:
40 מ"ל רוטב סויה
20 מ"ל מירין
15 מ"ל סאקה
15 מ"ל דאשי/מים
5 גרם סוכר חום
סלייס ג'ינג'ר
שן שום
לשמן בצל ירוק ארומטי:
2 כפות שומן בקר משחתי/שמן ניטרלי
חצי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
לבשר הטחון:
200 גרם בשר טחון
1 שן שום, קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן שומשום
1 כף סויה
1 כפית דאשי
1 כפית מיסו
1 כפית שמן צ'ילי
חצי כפית סוכר
תוספות:
2 כפות עירית קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
2 כפות בצל לבן חי, קצוץ
2 כפיות שום כתוש
2 כפות אצות נורי קצוצות
2 חלמונים
אופן ההכנה:
- מכינים אטריות ראמן עבות: מערבבים מים עם קנסוי ומלח. לשים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והמים לקבלת בצק פירורי. מניחים ל-30 דקות ומרדדים לעובי 2-3 מ"מ. חותכים לרצועות של 3-4 מ"מ ומבשלים 2.5-3 דקות.
- מכינים רוטב טארה מרוכז: שמים את כל המרכיבים בקלחת ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.
- מכינים שמן בצל ירוק: מחממים את השומן, מוסיפים בצל ומטגנים עד הזהבה. מסננים.
- מכינים בשר טחון מתובל: מטגנים את השום והג'ינג'ר ומוסיפים את הבשר. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים לצמצום, עד לקבלת תערובת סמיכה.
- הרכבת המנה: שמים בכל קערה 40 מ"ל רוטב טארה וכף שמן ארומטי. מניחים מעל אטריות חמות, ובמרכז בשר טחון. מפזרים את כל התוספות ומניחים את החלמון במרכז.