מתמודדת הריאליטי: "אוכל ישראלי? אני פחות אוהבת"
כבר עשור היא חיה בארץ, אבל המאכלים המקומיים של ישראל עדיין לא לטעמה של מישל סקוריק מ"מאסטר שף". בריאיון ל-mako היא הסבירה את דעתה השנויה במחלוקת, שיתפה בהחלטה שגרמה לה להיכנס לעולם הבישול וסיפרה מאיזה שופט היא הכי חששה

למישל סקוריק הייתה הזדמנות בעשר השנים האחרונות להכיר את האוכל הישראלי מקרוב, אבל היא לא בהכרח התחברה. מתמודדת "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12) חוותה מאכלים ממקומות שונים בעולם, אבל לאוכל המקומי כאן בארץ היא פחות התחברה. בריאיון ל-mako היא סיפרה למה לדעתה השווארמה כאן פחות טובה מבחו"ל, מה באוכל של אמה גרם לה להתחיל לבשל ומדוע שינתה את דעתה על רותי ברודו.
"אני יותר בכיוון אירופה ואסיה, ישראלי אני פחות אוהבת", אמרה סקוריק על סגנונות הבישול אליהם היא מתחברת יותר ואלה שפחות. לבשלנית, שעלתה לארץ ב-2015, הייתה היכרות מוקדמת עם האוכל הישראלי כבר באוקראינה: "חומוס ובמבה אני אוהבת מילדות, לא היה באוקראינה אז כולם היו מביאים מפה, עכשיו מוכרים ויש מלא. באוכל ישראלי אני יכולה לאכול שקשוקה, חומוס וטחינה, שווארמה לא משהו כאן. ביוון או אוקראינה מהשווארמה אפשר למות, כאן זה עם חומוס, שם זה עם יוגורט, זה שונה לגמרי".
סקוריק סיפרה לאילו סגנונות היא יותר מתחברת: "הלכתי לכל העולמות כי אני אוהבת ממש לאכול, אוכל צרפתי, איטלקי, שזה בצקים, חמאה, אז בכללי אני אוהבת לאכול. קשה לי לבחור מה האחד, כי לפעמים בא לך פיצה שאת יכולה למות ולפעמים בא לך סושי שאת יכולה למות. אני רוצה להביא את המטבח האוקראיני, זה אוכל שאני אכלתי בבית כשהייתי קטנה, יש מנות שאני כן יכולה להביא לפה, שהשופטים יכולים לטעום ולהבין איך גדלתי, מה אכלתי, זה אוכל טעים גם".
איך את מתמודדת עם המנטליות הישראלית?
"תראי, אני כבר עשר שנים בארץ, המנטליות מתאימה לי, אין לי בעיה עם אנשים, האוכל פחות. אנשים בארץ הם חמים, גם כשאני טסה לאיזושהי חופשה, אז כשחוזרים ממש מרגישים שפה אנשים הם חמים יותר".
איך הגעת לעולם האוכל?
"אני צופה ב'מאסטר שף' כבר 15 שנה, עוד מאוקראינה ובאיזשהו שלב בחיים, בערך בגיל 18, כשכל הבנות מתחילות דיאטות, אני גם התחלתי. הייתי צריכה לבשל משהו לעצמי, כי אימא מבשלת אוכל רגיל עם שומן, אני הייתי צריכה לבשל משהו יותר בריא. מאז התחלתי לבשל בבית ולאט לאט הבנתי שאני פשוט אוהבת לבשל, גם קינוחים נגיד. בדיאטה רציתי לאכול משהו מתוק וטעים, הייתי צריכה למצוא פתרון, אבל שזה לא יהיה עם סוכר. משם התחלתי לבשל, פשוט הבנתי שאני אוהבת את זה".
היית מגדירה את עצמך כבן אדם תחרותי?
"אני בן אדם מאוד תחרותי, אני אוהבת משחקים, נכנסת ללחץ, צועקת כמו לא נורמלית, משחקי שולחן גם אני אוהבת. יש לי משימה וזה הדבר היחיד שאני רואה, אני קופצת עם הראש לבריכה של המשימה הזאת, עד הרגע האחרון אני עושה מה שאני מבשלת, תמיד בא לי לנצח ולעלות למרפסת".
יש מתמודד שהבישול שלו בלט בעיניייך?
"מההתחלה מאוד קשה להגיד, כי אנחנו עדיין לא בישלנו הרבה מנות, אבל אני רואה שהרמה היא מאוד קשה. כולם יודעים לבשל ויודעים מלא טכניקות ממלא מטבחים, אז אמורה להיות מלחמה כאן".
יש שופט שחששת מהביקורת שלו?
"כשראיתי את רותי בטלוויזיה בעונה הקודמת, הרגשתי שהיא מאוד ישירה כזאת, אם היא לא אוהבת היא ממש אומרת, אז ממנה אני פחדתי. אבל האמת היא שכשאני הגעתי לפה הרגשתי הפוך, היא חמודה מאוד, לא כמו שרואים בטלוויזיה".