מרק תימני עם עוף, תפוחי אדמה וחילבה לצד לחם ביתימרק מסורתי אמיתי וטעים עם קערת לחם ביתית מתוקהאליהב שאשון|מאסטר שף| פורסם14/09/1121:00 ![]() |
המצרכים (2 מנות):למרק:
לקערת הלחם
אופן ההכנה:להכנת המרק: 1צורבים בסיר גדול עם שמן זית 3 נתחי עוף וצלע כבש עד הזהבה מלאה. 2מוסיפים פנימה 3 בצלים שלמים קלופים מחוררים במזלג. 3כשהבצלים מזהיבים, מוסיפים בהדרגה: ליטר וחצי מים חמים. 4לאחר מספר דקות, מוסיפים את השום, הבצל הירוק, הכוסברה והסלרי. 5מכסים את הסיר ומבשלים היטב כ-30 דקות. 6לאחר מכן, מוסיפים לסיר חוויאג' למרק, מרק עוף, מלח, פלפל, ציפורן והל וממשיכים לבשל לכ-30 דקות נוספות. להכנת קערת הלחם: 1מערבבים בקערה את הקמח, השמרים, ביצה, שמן, סוכר ומלח.לאט ובהדרגה יוצקים לתערובת 2 כוסות מים. 2לשים היטב 7 דקות ולכסות בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כ-40 דקות. 3מניחים את כדור הבצק על נייר אפייה במרכזה של תבנית. יוצרים חור במרכז הבצק ומותחים מעט לצדדים, כמו בייגלה. 4במרכז החור מניחים קערה קרמית (שתהיה קערת המרק). 5מברישים את הבצק בביצה ומפזרים עליו מעט שומשום או שקדים. 6אופים בתנור ב-200 מעלות עד שהכול זהוב כהוגן. 7בסיום האפייה מזליפים בעדינות מעט דבש על הלחם הרותח. 8יוצקים את המרק לקערה ומגישים לצד לימון טרי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |