mako
פרסומת

רחל בן אלול: "את כל השיגעון שלי, באוכל, נתתי להם לטעום"

היא התחילה את האודישן עם הסושי הכי מיוחד שהשופטים היו יכולים לדמיין, והמשיכה אותו עם מנה שתגרום לכל חובב 'אגס בנדיקט' לרייר. מהר מאוד היה ברור לארבעת השופטים: רחל בן אלול היא משהו אחר. תפסנו אותה לשיחה קצרה אחרי האודישן שגרם לחיים להתרגש עד דמעות ושמענו ממנה על אוכל, נשיות ומה שביניהם

לירון שליש
מאסטר שף
פורסם:
הקישור הועתק

"אני יודעת שיש לי משהו, אני יודעת את זה בפנים, אני מרגישה את זה", כך אמרה רחל בן אלול לשופטים במהלך האודישן, "ופה אמרתי, אני לא מפספסת". לא רק שהיא לא פספסה: היא קלעה בול. בהתחלה, כשראו השופטים את הסושי, רושפלד צחק ואמר: "איך לא חשבו על סושי עד היום?" אבל מבט חטוף וקצה של טעימה הספיקו כדי להבהיר להם שבסושי הזה היתה מחשבה לא טיפוסית. "לקחתי את הסושי למקום שלי", מספרת רחל, "טונה, לימון כבוש ואריסה. לקחתי את יפן, השארתי אותה שם איפה שהיא, ועשיתי סושי משלי". על המנה השניה שלה, אותה כינו השופטים 'בנדיקט ירושלמי', רחל מספרת: "זה היה בתקופה שהיתה חובזה, אז קטפתי חובזה". לא פחות. הרגע שבו אייל שני טעם את המנה בהחלט ממחיש את הפתגם "תמונה אחת שווה אלף מילים". 

אייל שני עוצם עיניים ומתענג על המנה של רחל
אייל עוצם עיניים ומתענג על הלחם של רחל | צילום: קשת, קשת

מה זה בעצם, המשהו האחר הזה? "הם ראו סושי מאוד מדוייק, עם הקפדה על כל פרט קטן", מסבירה רחל, "שזאת אני. אני באתי מעולם האדריכלות, לא מעולם הבישול. זה מה שיש לי בבטן וזה מה שיוצא. אני, את כל השיגעון שלי באוכל - נתתי להם לטעום". 

עוד ב"מאסטר שף":

עוד לפני שפגשו את רחל, אייל ניחש שמדובר באישה: "גבר לא עושה אוכל בלי מחיאות כפיים", הוא נימק את הניחוש, "לכן הוא לא ישים שומשום שחור בתחתית הסושי, איפה שלא אמורים לראות את זה". רחל מבינה איפה הוא מוצא שם נשיות: "אני שמה את הנשמה בתוך האוכל. זה אוכל עם נשמה. זו הנשיות שבי, זה מה שאני מוציאה לתוך הצלחת וזה מה שהם קיבלו". 

"מאסטר שף", ראשון ושלישי ב-21:00