מנות של אושר: כל המתכונים מהפרק החמישי של "מאסטר שף"
שלב האודישנים בעונה השישית של "מאסטר שף" הביא איתו לא מעט בשלנים יצירתיים, שהפתיעו את השופטים עם מתכונים חדשים למנת הפסטה המוכרת. רגע לפני שמתחילים מבחני הכניסה לנבחרת (שלישי ב- 21:00), קבלו את המתכונים למנות שהלהיבו את השופטים
פסטה עם לבנה, צנוברים וחלמון
מנה מקורית שמשלבת דפי פסטה גדולים במיוחד, עם מילוי של לבנה עזים, צימוקי שרי, זיתים, צנוברים וגם חלמון ביצה, מטוגנים במחבת ומוגשים עם לימון כבוש ובצל ירוק.

פנקייק מנגולד
על כזה עוד לא שמענו: פנקייק מבצק חומוס עם טחינה ודבש, מוגשים עם תבשיל מנגולד מתובל היטב (אפילו פרחי מאשיה יש שם) ותוספת של גרגרי חומוס מתובלים ואפויים בתנור. נשמע מסובך? ממש לא, פחות משעה ואתם שם.

ורניקס (כיסונים)
כיסוני בצק בדיוק כמו אצל סבתא שלנו, עם בצק דק שמקבל טיגון קליל בחמאה, מילוי תפוחי אדמה קלאסי וגולת הכותרת: הבצל המקורמל, שעושה את כל המנה. הוא דורש קצת סבלנות ואמונה, אבל זה לגמרי שווה את זה.

בצלים ממולאים
מנה ביתית שעושה חשק להעמיד סיר ושירד כבר גשם אמיתי: בצלים ממולאים בבשר טחון, עגבניות שרי, צנוברים וקוסקוס, עם תחתיות ארטישוק וגרגירי חומוס. אפשר גם להכין בגרסה צמחונית - פשוט החליפו את הבשר בטופו.

פסטה עם דניס
דג במלח עם שום ופטרוזליה, ברוטב של פלפלים חריפים ועגבניות (זה רוטב לאמיצים, אם אתם לא כאלה - לכו על פחות פלפלים)הוא טעים בפני עצמו, אבל גם ילווה בחן כל מנת פסטה. על זה בדיוק נאמר טובים השניים מן האחד.

פורל מעושן עם תפוחי אדמה
מנה קלאסית של דג ותפוחי אדמה מקבלת טוויסט של טעמים וניחוחות בזכות מילוי של עשבי תיבול, תוספות דומיננטיות של לימון כבוש ואריסה, וטכניקת הכנה מפתיעה שכוללת שיפוד, סיר והמון מלח גס. הגזמנו? אפשר גם בתנור.

רביולי ריקוטה עם שרימפס
רביולי במילוי עדין ונהדר של ריקוטה ושרימפס, וציר שנותן פייט לעדינות עם טעמים עזים של אנשובי, יין לבן, תימין וראשי שרימפס. טעמי ים יבשה במנת פסטה חגיגית ועשירה.

"מאסטר שף": ראשון ושלישי ב-21:00, ערוץ 2, קשת