מיני קישים מבצק עלים במילוי חצילים קלויים וגבינות
שוב הגיע ערב, כולם בבית רעבים ואתם כבר לא יודעים מה להכין? הקישים המפנקים האלה יסגרו לכם את הפינה ואנחנו סידרנו לכם את המתכון
מצרכים:
12 ריבועי בצק עלים – בצק העלים נקנה קפוא (יש להפשיר לפי הוראות היצרן)
1 קופסה חצילים קלויים אחלה
1 כוס גבינת קשקבל מגורדת (או גבינה צהובה)
1/2 כוס גבינת פטה או גבינה בולגרית - עדיף 16% ומעלה
2 ביצים M
מעט מלח ופלפל
אופן הכנה:
- משמנים היטב תבנית שקעים באמצעות ספריי שמן או מברשת ושמן זית.
- מניחים בכל שקע ריבוע בצק עלים ומהדקים מעט לדפנות. זה בסדר אם השוליים בולטים החוצה.
- ממלאים כל שקע בכף חצילים קלויים.
- בקערה בינונית מערבבים גבינת מוצרלה עם גבינת פטה מפוררת וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים כף מהגבינות על החצילים (עד לגובה התבנית) ומרססים מעל בספריי שמן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15 דקות.
- מעבירים את התנור למצב תחתון בלבד ואופים עוד 5 דקות כדי שגם החלק התחתון יאפה כמו שצריך.
- מצננים מעט, מפזרים עלי טימין (לא חובה) ומגישים.