

תבשיל בשר וחומוס פיקנטיהמעלות הצונחות פשוט קוראות לנו להוציא את סיר הלחץ מהארון ולתקתק בו תבשיל בשרי טעים ומהביל, קצת חריף עם אפשר. אופירה פחימה יחיא לקחה את החשק הזה והכינה איתו אחלה מנהאופירה פחימה יחיא|ארקוסטיל| פורסם06/02/1807:04 ![]() צילום: אופירה פחימה יחיא, ארקוסטיל  | 
 המצרכים :
 לפיתות:
 אופן ההכנה:1שוטפים היטב את הבשר ומעבירים לסיר לחץ יחד עם החומוס. 2מוסיפים מים עד לכיסוי, מבשלים כחצי שעה ומקררים. 3בסיר רחב מטגנים קלות מחצית מכמות השמן פלפל חריף וגמבה אדומה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות. 4מוסיפים עגבניות ומלח ומבשלים מעט עד לצמצום הנוזלים של העגבנייה. 5מוסיפים את הבשר, החומוס ו-3 כוסות מים (המים צריכים לכסות במעט את הבשר) ומביאים לרתיחה. 6מוסיפים את התבלינים ויתרת השמן ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר והחומוס מתרככים. מתקנים תיבול אם צריך. 7מגישים ליד הפיתות. הפיתות: 1מערבבים בקערה גדולה קמח, שמרים וסוכר. 2מוסיפים בהדרגה מים ומלח ולשים עד לקבלת בצק דביק (הלישה מאוד חשובה). 3משמנים מעט את הידיים ולשים שוב. מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח שעה. 4אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכדורים (8 או 12, לפי גודל המחבת). 5מורחים את כדורי הבצק בשמן ומתפיחים פעם נוספת, עד שהם מכפילים נפח. 6מחממים מעט שמן במחבת, מרדדים כל כדור לפיתה ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. לדף הפייסבוק של אופירה פחימה יחיא,מתוק בפה עם אופירה ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |