אוכל
אוכל

מרק אפונה פטנט

אין דבר שרות אופק יותר אוהבת מלפנק את אהוביה עם מרק אפונה חם. לשמחתנו, גם אותנו ואתכם היא מכניסה תחת כנפי אהבתה, והנה היא חולקת איתנו את המתכון

|ארקוסטיל| פורסם15:38
מרק אפונה (צילום: רות אופק)
צילום: רות אופק
Rating:4.557reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • חצי כוס אפונה יבשה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • ליטר (כ-4 כוסות) מים
  • חצי כפית כמון טחון
  • רבע כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות אורז לבן

אופן ההכנה:

1משרים את האפונה בקערה עם כ-3 כוסות מים לפחות שעתיים לפני ההכנה (האפונה אמורה לתפוח ולהגיע לנפח של כ-3 כוסות ללא המים).

2מטגנים את הבצלים עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהשום משחים.

3מוסיפים את האפונה (לאחר סינון המים) ויוצקים מעל את המים.

4מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, ומוסיפים את האורז.

5סוגרים את מכסה סיר הלחץ ומבשלים כ-40 דקות.

* לקבלת מרקם קרמי טוחנים את המרק בבלנדר מוט.

* מומלץ להגיש עם קרוטונים שעשויים מקוביות לחם שנאפו או עברו טיגון קל.

לבלוג של רות אופק,שמח במטבח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il