mako
פרסומת

גן עדן של טעמים: נתח הבשר הזה יעשה לכם את הסופ"ש

התאהבנו מחדש בנתח השפונדרה העסיסי לאחר שחברות נבחרת מאסטר שף – מנאל, חופית ועדי, הכינו פוקצ'ה ממולאת בשר אלוהית שגרמה לחיך של השופטים לרקוד. רבים חושבים שהוא מתאים רק לחמין ולקדרות אבל מדובר על נתח נימוח שאין לו מתחרים בבישול ארוך, אסאדו ועוד. אז אספנו כמה מתכונים לנתח שיגרום לכם להזיל ריר

אביטל סבט
פורסם:
הקישור הועתק

"חג המנגלים" הלאומי חזר השנה ובענק לאחר שבזו שעברה חגגנו עם כפפות ומטושים. השנה, עם ישראל חזר בשיא הכוח לתפוס מקומות כבר מ-8 בבוקר לטקס המנגל המסורתי כי כמובן – הבשר והנפנופים הם ההוכחה הכי טובה לכך שישראל חזרה לחגוג את עצמאותה. לאחר שפשטנו על מדפי הקצביות והן נותרו כמעט ריקות מקבבים, סטייקים ופרגיות, הגיע הזמן לתת מקום של כבוד גם לנתח השפונדרה.

הנתח המושלם והעסיסי, כבש את ליבנו מחדש לאחר שחברות נבחרת מאסטר שף (מוצ"ש, אחרי החדשות, קשת 12), מנאל אימסעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג, הכינו פוקצ'ה ממולאת בשר שפונדרה אלוהית שגרמה לחיך של השופטים לצאת בריקודים. מה מיוחד בו אתם שואלים? אז הנה התשובה - השפונדרה הוא נתח בשר רך ונימוח במיוחד, שעוטף את בשרן של הצלעות ומתרכך בהדרגה בבישול ארוך או בצלייה ארוכה על הגריל ובתנור, ובנינו, אין לו מתחרים בעסיסיות ובטעמים. אז מה עושים ומאיפה בכלל מתחילים? אספנו את המתכונים המושלמים שיענו לכם על כל שאלה.

פוקצ'ה ממולאת בשר

נתחיל עם המנה שהפילה את שופטי מאסטר שף - פוקצ'ת הבשר הנהדרת של חברות הנבחרת – מנאל איסמעיל, חופית סרמילי ועדי ויינברג. בתבנית אחת, תכניסו את הלחם האיטלקי שכבש את העולם יחד עם בשר רך וטעים שהעיף לשופטים את החך. מדובר בשילוב אולטימטיבי בין מטבחים, עולמות ובעיקר טעמים מופלאים. בהחלט ארוחה מרשימה ביופייה, והטעם? אלוהי.

פוקצ'ה ממולאת בשר- מנאל, חופית ועדי
פוקצ'ה ממולאת בשר- מנאל, חופית ועדי | צילום: נתנאל ישראל, קשת 12

אסאדו עם טריק

מה יותר טוב מאסאדו עסיסי ונימוח? התשובה ברורה – אסאדו שדורש רק מספר דקות של עבודה ושקית אפייה. המנה העסיסית הזו, הולכת לגרש את כל הסירים מהכיור ולהשאיר אותם עמוק בארון. בסיר אחד בלבד, תקבלו ארוחה חלומית ומרשימה. תודו לנו אחר כך.

אסאדו עם טריק
אסאדו עם טריק | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

גולאש מהיר על מצע פולנטה

מנה חובקת עולם שתחזיר אתכם הישר לבית אמא - תבשיל בשר הונגרי רך שמתבשל שעה אחת בלבד ומיד מצטרף לדואט עם פולנטה איטלקית מתוקה, שתחמם לכם את הבטן ובעיקר את הנשמה. לא יודעים מה איתכם אנחנו כבר מחכים לביס נימוח וחמים.

גולאש על פולנטה
גולאש על פולנטה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

מרק חרירה

מרק עשיר ועמוס בבשר עם טעמי לימון חמצמץ שיחמם אתכם בערב קר או אפילו סתם בצהרי שישי. מול הטלוויזיה או בארוחה עם המשפחה, זו המנה שתתפקד כארוחה שלמה. קדימה, למה אתם מחכים? תנצלו את ימי החורף האחרונים ותאכלו מרק מלא בוויטמינים וטעמים.

חרירה
מרק חרירה | צילום: PicsWay, ShutterStock

קדירת אסאדו בבצלים

הקדירה הזו היא מעדן אמיתי. תבשיל מלא בטעמים שיתפוצצו לכם בפה ויעניקו לכם ביס אלוהי. הוא אמנם ידרוש מכם לא מעט זמן, שאת רובו תעבירו בהמתנה, אבל האם זה שווה את זה? אנחנו מבטיחים – התוצאה שווה כל שנייה של ציפייה. הבשר הנימוח והבצלים המקורמלים יעניקו לכם טעמים מדהימים.

קדירת אסאדו בבצלים
קדירת אסאדו בבצלים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

קדירת אסאדו בכורכום וזעפרן

ואם בא לכם קדרה קצת אחרת, קבלו את הקדרה הבאה - סוף השבוע מתקרב ואתם חושבים מה להכין? מתחשק לכם לגוון מהשליט הבלתי מעורער של השבת – החמין? קדירת האסאדו בכורכום וזעפרן הזו היא לגמרי התשובה. בשר האסאדו הנימוח שמבושל עד כדי שלמות, עם בצלצלים קטנטנים שמוגשים על מצע חיטה וערמונים יעניק לכם שבת מהסרטים.

קדירת אסאדו ובצלצלים
קדירת אסאדו ובצלצלים | צילום: אסף אמברם, mako אוכל