זיכרון צילומי: כל המנות ממשימת אלבום התמונות
אומרים שטעמים נחרטים אצלנו בזיכרון כמו תמונות, ומסתבר שגם תמונות יכולות להזכיר לנו טעמים נשכחים, ממש כמו המנות שהכינו חברי הנבחרת בעקבות האלבומים הישנים. קבלו את המתכונים שמספרים סיפור חיים: מהחריימה החריף של שלמה שרף, דרך הפסטה המפתיעה של שי אביבי ועד הסקונס המפנק של עדן הראל
במשימת אלבום התמונות חיכתה לכל מתמודד בעמדה קופסת הפתעות ובתוכה אלבום תמונות שמגולל את סיפור חייהם. כל אחד מהמתמודדים התבקש לבשל מנה בהשראת אחת התמונות, וכמו שאפשר לצפות, מפלס הדמעות באולפן עלה על גדותיו. רוצים גם אתם לבשל את המנות שריגשו את המתמודדים? קבלו את המתכונים המלאים:
המתכון של אבי נוסבאום:
דג מרוקאי
יש מנות שהן כל כך מוצלחות שלא משנה באיזו גרסה תכינו אותן, הן תמיד יהיו טעימות. דג מרוקאי הוא דוגמה קלאסית שמראה שלא חייבים להגיע מהמגרב כדי להכין אותו כמו שצריך.

המתכון של איה קרמרמן:
פנקייק סלמון וביצה עלומה
כשמתחילים את היום עם ארוחת בוקר מושקעת הכל נראה אחרת. פנקייק תפוחי אדמה עם קרם פרש, סלמון וביצה עלומה יחזיקו אתכם עם חיוך עד שתלכו לישון.

למתכון של בטי רוקאווי:
עוף בקארי
לא כולם אוהבים קארי – אבל מי שאוהב, אוהב מכל הלב. צ'יקן קארי היא אחת המנות היותר מוכרות מהתת יבשת. קבלו אותה כאן בגרסה נגישה במיוחד - רבע שעה עבודה ואתם בהודו.

למתכון של דורית רביניאן:
עוגת שוקולד מפתיעה
אם מאסתם בעוגות שוקולד נימוחות אך סטנדרטיות, נסו לתבל את המתוק-מתוק הזה עם קצת פתיתי צ'ילי אדום ומלח גס. התוצאה: הפתעה נעימה שהיא כמו זיקוקי די נור בפה.

למתכון של נועם טור:
מאפה בשר עם שמנת
כך תזהו אוכל נחמה: יש בו בשר, שמנת ובצק. קבלו דרך נהדרת להפוך נתח להרבה יותר מסתם אנטרקוט על האש, כשבצק העלים סופג לתוכו את כל המיצים ורוטב השמנת והפטריות. מושחת וטוב לו.

למתכון של עדן הראל:
סקונס עם קרם מסקרפונה וריבה
כשהשעה ארבע אחר הצהריים מגיעה, זה הזמן לסור למטבח ולהכין סקונס עם קרם מסקרפונה וריבת תותים משגעת. עד שתתיישבו עם כוס התה ביד ותרימו את הזרת באוויר, הכל יהיה כבר מוכן.

למתכון של נורמן עיסא:
אורז עם בשר, שקדים וצנוברים
עם יד על הלב - ארוחות שלמות בסיר אחד פותרות כל כך הרבה בעיות, כמו למשל - כיור מפוצץ: אורז ובשר שמתבשלים יחד, קצת צנוברים ושקדים קלויים מלמעלה ובשביל הרענון - יוגורט עם מלפפונים טריים, נענע ושום.

למתכון של שי אביבי:
פסטה וגרגירי חומוס
יש חומרי גלם שעד לא מצרפים אותם יחד לא יודעים עד כמה הם חברים טובים: פסטה טרייה וגרגרי חומוס בשמנת וחמאה, בתוספת עגבניות שרי צלויות, תרד ורוטב עוקצני הם דוגמה טובה.

למתכון של שלומי אלדר:
קיטשרי בתוספת ביצה עלומה וגבינות עיזים
לפעמים, הקסם נמצא במנות הפשוטות ביותר: קיטשרי חם וטעים עם עדשים אדומות, אורז והרבה בהרט, בצל שוום, לצד ביצה עלומה שמשכשכת בגבינות עיזים מומסות. היכונו לכיף ביתי.

למתכון של שלמה שרף:
חריימה חריף
קבלו סקופ: גם אם מכינים את החריימה מדג מופלא כמו לוקוס ולא מדג נחות יותר, זאת עדיין עבודה של חצי שעה גג, לא כולל עבודת ניגוב של הסיר עם לחם טרי.

למתכון של פנינה טורנה:
פסטיה פרגית
שידוך בין עלי סיגר, נתחי פרגית והרבה פירות יבשים הוא חתיכת חגיגה מתקתקה, מפנקת וקראנצ'ית בתוך הפה. קבלו פסטיה מרוקאית ומשודרגת שתמלא את המטבח בניחוחות נעימים במיוחד.

מאסטר שף VIP, ראשון ושלישי, 21:00