mako
פרסומת

בראנץ' בייגלס ביתי וטעים כמו בדיינר אמריקאי

בחודשים האחרונים צצים עוד ועוד מקומות שמגישים כריכי בייגלס קלאסיים, כנראה המאכל הכי יהודי-אמריקאי שיש (ומיטב המוחות עדיין מנסים להבין למה הוא לא לגמרי תפס פה). אז במקום להתרוצץ, החלטנו להרים ארוחת בייגלס ביתית קלאסית ומלאת כל טוב. תקנו, תכינו – אנחנו לא שופטים. העיקר שתרגישו כאילו אתם בדלי ניו יורקי משובח

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
בייגל אמריקאי
ארוחת בייגל אמריקאי. כאילו אתם בניו יורק | צילום: shutterstock
הקישור הועתק

באמת שלא ברור לנו למה בייגל אמריקאי, אותה פחמימה עבה ודחוסה שכל כך נפוצה מעבר לאטלנטי, פשוט לא תפס פה. אחד המאכלים שהכי מזוהים עם יהדות ארצות הברית הגיע ליבשת אמריקה בתחילת המאה ה-20 עם המהגרים היהודים מאירופה, והכעך הזה הפך די מהר לכוכב הדליז הצפון אמריקאי, כשהוא עוטה תועפות גבינת שמנת ופרוסות שמנמנות של לקס - סלמון כבוש במלח.

אז למה לא פה? פעם התירוץ היה שיש לנו מים קשים מדי, אבל נראה שזה פשוט הקונספט של בישול בצק במים שפחות יושב לנו טוב. ואולי זה כי אנחנו אוהבים את הפחמימות שלנו קצת יותר מאווררות. או שבכלל העדיפו פה להתרחק מכל מה שיש לו צל של ניחוח גלותי? כך או כך על דבר אחד אין ויכוח: בייגל אמריקאי (ואחיו המונטריאולי, שהוא גרסה דקה, דחוסה וקריספית יותר) הוא פשוט דבר טעים כשהוא נעשה כמו שצריך. ובעיקר כשמשדכים לו את הדברים הנכונים.

בחודשים האחרונים נראה שלבייגלס יש פה עדנה. עוד ועוד מקומות מציעים כריכים מבוססי כעכים עמוסים כל טוב, ומספיק אם נזכיר את Schmearz של מיכל אפשטיין. אבל במקום להתרוצץ, החלטנו להרכיב ארוחת בוהריים שאורח הכבוד שלה הוא בייגל, ולצדו מרכיבים פשוטים ובסיסיים שביחד הופכים לבראנץ' כיפי ובעיקר קצת אחר. אתם יכולים לקנות, אתם יכולים להכין ואתם יכולים לשלב בין השניים. העיקר שבסופו של דבר תרגישו שאתם בראס אנד דוטרס או בכל דלי ניו יורקי אהוב אחר.

בייגל עם סלמון וגבינת שמנת
הכי קלאסי: קרים צ'יז ולקס | צילום: shutterstock

המרכיבים הקלאסיים של בראנץ' בייגלס כהלכתו

יש כמה מרכיבים שלא נוכל בלעדיהם, אבל השאר פתוחים לשיקול דעת. מה שמבחינתנו חייב להיות על השולחן כדי לשחזר את הווייב של הדליס בניו יורק הם בייגלס (במבחר טופינגס), גבינת שמנת (בעדיפות לטעמים שונים), חמאה, גרבלקס או סלמון מעושן, סלט ביצים, סלט טונה, ירקות חתוכים, ריבה או דבש. מפה אפשר לעוף קדימה: מיני דגים מעושנים, פרוסות או סלט אבוקדו, ביצים מקושקשות או ביצה עלומה, גבינות קשות, פירות חתוכים (אנחנו בעיקר אוהבים פה אוכמניות) ועוד ועוד פנכות כיפיות. כל מה שיכול לעלות ולבוא על בייגל - רלוונטי (אם כי היינו מוותרים על כיוונים ים תיכוניים יותר כמו חומוס או טחינה).

מבחינת ירקות מאוד יחמיא לארוחה כזו סלט של פרוסות מלפפונים וצנוניות, מתובל בלימון ושמן זית, או סתם פרוסות. בכלל, ירקות עם מרקם קראנצ'י יתמכו מאוד בבייגל הדחוס. אפשר להוסיף פרוסות עגבניות, עלי חסה, בצל ירוק ובצל סגול. צלפים ישדרגו מאוד בייגל עם סלמון מעושן, וזיתים הם תמיד תוספת טובה.

פרסומת

רגע, אתם גם רוצים מתכונים? הנה כמה מתכונים שמרכיבים את הארוחה הזאת, כולל גבינת שמנת וסלמון כבוש (סלמון מעושן כבר תצטרכו לקנות). אבל כמו שכבר אמרנו – לא נשפוט אתכם אם תקנו הכל מן המוכן.

בייגל ביתי יותר טעים משל מאפיות  

שלא תחשבו שאנחנו מפצירים בכם להכין את הבייגלס לבד. זו הצעה בלבד. כמובן שהרבה יותר קל לקפוץ לקנות שישייה, אבל לא לכולנו יש חנות בייגלס ליד הבית. המתכון הזה באמת לא מאוד מורכב. נכון שיש את השלב המנג'ס של בישול הבצק במים, אבל זה מתקזז עם העובדה שההתפחות קצרצרות. וגם אפשר להכין מראש, אז בכלל.

>> ואפילו עוד אחת: מתכון של קרן אגם לבייגל אמריקאי משולב עם בייגלה ירושלמי (וציפויים כיפיים)

>> גם זו גרסה נהדרת לבייגלס, עם ציפויים חביבים

בייגל אמריקאי
בייגל אמריקאי בואכה ירושלמי. איך אפשר לסרב לזה? | צילום: קרן לוי, mako אוכל

גבינת שמנת ביתית

נכון שאמרנו שלא נשפוט אם תקנו? אז פה אולי כן נשפוט קצת. תראו, זה לא שאנחנו איזה סנובים של גבינת שמנת, אבל פילדלפיה ודומותיה אינן באמת גבינות שמנת. זה ממרח תעשייתי שרק מקלקל את הבייגל. כל כך קל להכין גבינת שמנת בבית: 2 מרכיבים בלבד וזמן, ויוצאת גבינה עשירה, רכה ומעולה (ובחצי מחיר). מבטיחים שלא תחזרו אחורה.   

פרסומת
גבינת שמנת ביתית. זה פשע לקנות
גבינת שמנת ביתית. זה פשע לקנות | צילום: ירדן וייס, mako

גרבלקס – סלמון כבוש ביתי

צריך להיערך לאירוע הזה יום מראש, אבל זה לא שנדרש מכם משהו מיוחד בזמן שהסלמון נכבש לו במלח וסוכר. בלילה משרים, בבוקר פורסים, בצהריים אוכלים. כמה כיף כשהכל כזה פשוט. 

בייגל אמריקאי
גרבלקס. רק צריך להיערך | צילום: shutterstock

סלט ביצים משובח

המתכון הזה הוא קלאסי של עדות מזרח אירופה, מה שאומר שיש בו תועפות של בצל מטוגן. ואותנו בטח לא תשמעו מתלוננים על כך. נכון שזה טיפה יותר עבודה, אבל מאחר שהארוחה לא מורכבת להכנה, אז עדיף להשקיע טיפה כל אחד ממרכיביה.

המתכון הכי טוב שלי: סלט ביצים
סלט ביצים. לא חייבים כוסברה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

אנחנו שומעים קיטורים על טיגון בצל? תראו את הפלא הזה: סלט ביצים פטנט בתנור, טעים ובלי לקלף ביצה קשה אחת.

סלט טונה

טוב זה באמת די בסיסי: מערבבים טונה וכמה קונדימנטים, ויש סלט. בגרסה הזו יש גם כוסברה, ואנחנו בהחלט מבינים אם תוותרו עליה.

סלט טונה וביצה עלומה
סלט טונה. הביצה היא בונוס | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט אבוקדו

באמת שלא צריך יותר מדי הוראות לאבוקדו - הרי מעריציו יאכלו אותו גם עם כפית או סתם פרוס עם מלח ולימון. אבל אם רוצים להניח על הבייגל משהו עם קצת יותר טעמים, הסלט הזה יעשה את העבודה. סוג של גוואקמולי, עם פלפלים חריפים, שיתן יופי של עוקצנות לכל הארוחה. 

ביצה עלומה

אחת הכוכבות הבלתי מעורערות של הבראנצ'ים בהחלט יכולה להשתלב פה נפלא. אפשר להניח אותה בשלמותה על בייגל חצוי וקלוי ולתת לה לזלוג ולעטוף הכל בטעם הקרמי והחמאתי שלה. ככה מכינים אותה כדי שתצא מושלמת.      

פרסומת
בייגל אמריקאי
בייגל עם ביצה עלומה. זה הטפטוף שאתם מחפשים | צילום: shutterstock

מפה אתם ברשות עצמכם. שימו יד על סלמון מעושן איכותי או דגים אחרים שאוהבים. שימו על השולחן זיתים וממרחים כמו פסטו או איולי, תכינו קנקן קפה. ואל תשכחו לצלם.