אוכל
אוכל

תבשיל עדשים וירקות על אורז לבן

ארוחה צמחונית מהירה וטעימה, עם ערכים תזונתיים בשמיים. שלושת רבעי שעה מהחיים - זה כל מה שזה לוקח

|mako אוכל| פורסם07:11
תבשיל עדשים וירקות על אורז לבן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.4128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • רבע כוס שמן
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 1 בטטה גדולה
  • 250 גרם דלעת
  • 2 כפות גדושות דבש
  • רבע כרוב אדום
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • רבע צרור כוסברה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית כמון
  • 4 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מאוד מים עד שהן מתרככות, כ-25 דקות. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. שומרים בצד כרבע כוס ממי הבישול.

2מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה.

3קוצצים דק את הבצל והשום וחותכים את הבטטה והדלעת לקוביות. את הכרוב פורסים לרצועות דקות.

4בזמן שהעדשים והאורז מתבשלים מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות. מוסיפים את השום, הבטטה, הדלעת והדבש וממשיכים לטגן עוד 10 דקות.

5מוסיפים את הכרוב האדום ומטגנים 4-5 דקות נוספות. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.

6מוסיפים למחבת את התבלינים, רכז הרימונים, הפטרוזיליה והכוסברה, ואז את העדשים המסוננות ובערך רבע כוס ממי הבישול. מבשלים עוד 10 דקות.

7מגישים על אורז.

* אם אתם רוצים להעשיר את המנה בעוד ערכים תזונתיים (לא שחסר לה) - המירו את האורז הלבן באורז בסמטי, או אפילו באורז מלא מסוג עגול או ארוך.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il