
תבשיל עדשים וירקות על אורז לבןארוחה צמחונית מהירה וטעימה, עם ערכים תזונתיים בשמיים. שלושת רבעי שעה מהחיים - זה כל מה שזה לוקח![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מאוד מים עד שהן מתרככות, כ-25 דקות. מסננים, מצננים ומעבירים לקערה. שומרים בצד כרבע כוס ממי הבישול. 2מבשלים את האורז לפי ההוראות על האריזה. 3קוצצים דק את הבצל והשום וחותכים את הבטטה והדלעת לקוביות. את הכרוב פורסים לרצועות דקות. 4בזמן שהעדשים והאורז מתבשלים מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות. מוסיפים את השום, הבטטה, הדלעת והדבש וממשיכים לטגן עוד 10 דקות. 5מוסיפים את הכרוב האדום ומטגנים 4-5 דקות נוספות. בינתיים קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה. 6מוסיפים למחבת את התבלינים, רכז הרימונים, הפטרוזיליה והכוסברה, ואז את העדשים המסוננות ובערך רבע כוס ממי הבישול. מבשלים עוד 10 דקות. 7מגישים על אורז. * אם אתם רוצים להעשיר את המנה בעוד ערכים תזונתיים (לא שחסר לה) - המירו את האורז הלבן באורז בסמטי, או אפילו באורז מלא מסוג עגול או ארוך. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |