אוכל
אוכל

קדירת ירקות וקטניות

קדירה אפויה של מגוון סוגי ירקות וקטניות, משביעה ומזינה עם שילוב טעמים שאי אפשר לעמוד בפניו

|mako אוכל| פורסם14:59
קדירת ירקות, עומר מילר (צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל)
צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל
Rating:4.134reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • כוס שעועית לבנה, מושרית ומבושלת

  • כוס גרגירי חומוס, מושרים ומבושלים
  • 10 בצלי פנינה, שטופים היטב עם הקליפה (או 3-5 בצלים קטנים מאוד)
  • 1 בצל סגול, שטוף היטב וחתוך לרבעים, עם הקליפה
  • 2 תפוחי אדמה, חצויים
  • 3 לפתות קטנות, קלופות וחצויות
  • 3 גזרים, קלופים וחצויים לאורכם
  • 1 בטטה, חתוכה לשישיות
  • 1 ראש שום, חצוי לרוחבו
  • חצי כוס שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 גבעול תימין
  • 5 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מניחים את השעועית והחומוס בתבנית אפייה גדולה ועמוקה, או בסיר קדרה בשכבה אחת. מעליהם מסדרים את הירקות והשום בצורה יפה - כל סוג ירק בפינה משלו.

3מתבלים בשמן זית, סוכר, פפריקה, תימין, מרווה, מלח ופלפל שחור. דואגים שכל הירקות יהיו עטופים היטב בשמן הזית והתבלינים.

4מחממים את הציר או את המים, יוצקים על תכולת התבנית, מכסים בנייר אפייה ומעליו אוטמים את הסיר ברדיד אלומיניום.

5אופים שעתיים בחום בינוני-גבוה (180-200) עד שכל הירקות רכים. מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות עד שהכל שחום ויפה. מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il