אוכל
אוכל

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתבנית אחת

מנות שגר ושכח, כאלה שעובדים עליהן 10 דקות ואז דוחפים ליותר משעה בתנור, תמיד היו הפייבוריטיות שלנו. העוף הזה, שנצלה עם תפוחי אדמה ואורז מתובל ויוצא רך, עסיסי ומלא טעמים, נופל בול בקטגוריה

|mako| פורסם08:41
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתבנית אחת (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 6 שוקי עוף
  • 3-4 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בינוניות
  • 2 כוסות אורז לבן שטוף ומסונן
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)
  • 3 כוסות מים רותחים

לתערובת התיבול:

  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף רוטב טריאקי
  • 5 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 1 כף פפריקה מתוקה בשמן
  • חצי כף פפריקה חריפה (לא חובה)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון-תחתון.

2משמנים תבנית אפייה ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה.

עוף עם אורז ותפוחי אדמה של חנושהעוף עם אורז ותפוחי אדמה של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

3מערבבים בקערה את האורז עם הבצל והסלרי ומפזרים על תפוחי האדמה. מלמעלה מסדרים את שוקי העוף.

4מערבבים היטב את כל מרכיבי תערובת התיבול ושופכים על האורז. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות, כדי לוודא שהם מגיעים גם לתחתית התבנית.

5מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ועליו נייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה וחצי.

6מסירים את נייר האפייה ונייר האלומיניום ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות, להשחמה.

** אפשר להוסיף בין תפוחי האדמה פרוסות גזר או פלפל אדום.

תכף תהיה פה תבנית מהחלומות. עוף, אורז ותפוחי אדמהתכף תהיה פה תבנית מהחלומות. עוף, אורז ותפוחי אדמה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכלהופה!הופה!|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il