mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת של סוף נובמבר

אחרי שהתענגנו על שבת חורפית גשומה וקרירה, אנחנו חוזרים לשגרה עם סיר חריימה מנצח, שווארמה ביתית מעולה ולחמניות רכות ללוות את כל הטוב הזה. חוץ מזה יש גם סלט מרענן בכיוון אסייתי, ולקינוח בבקה שוקולד שלא יישאר ממנה זכר לשבת בבוקר

אוכל טוב
mako
פורסם:
לחמניות לשקשוקה צפופות
ועוד יותר מקרוב! | צילום: נופר צור, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט מזין, טעים ומרענן שמתאים לארוחה כזאת בתור תוספת של קצת ירקות טריים עם טאץ' פיקנטי (רגישים לחריףף? אפשר גם לוותר על הצ'ילי).

מתכון לחריימה שעושה שילובים של כמה מתכוני דגים חריפים. הדגים צריכים להיות טריים, אפשר עם בורי ואפשר עם לוקוס, רק שימו לב שאתם טועמים את הרוטב לפני שהדגים נכנסים לסיר! ועכשיו אפשר להמשיך להפלפל אם החריימה המנצח הוא טריפולטאי, מרוקאי או טוניסאי.

לחמניות רכות של קרן אגם שמושלמות לשקשוקה, מה שאומר שהן גם מושלמות לחריימה: סופגות את הרוטב, רכות אפילו ביום שאחרי (בתנאי שמאוחסנות כמו שצריך), עוזרות למי שחריף לו ואי אפשר לסרב להן. הסוד לרכות הוא תוספת קטנה של קורנפלור ואם אתם רוצים לחמנייה רכה גם למחרת, תאטמו אותן טוב טוב בשקית.

סלט עדשים כתומות אסייתי
סלט עדשים כתומות אסייתי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

שווארמה פרגית אצלנו זה להיט גדול, כן, אפילו הקטנים מתים עליה. היא מתחילה בכלל בתנור ורק אז עוברת למחבת. בגזרת התוספות אתם יכולים לוותר על הטורטיות כי יש לחמניות, אבל על כל השאר אנחנו לא ממליצים לוותר.

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין
חריימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

אין כמו הריח של עוגת שמרים שמתפשט בבית בשישי. והטעם? גן עדן. בשביל גרסה פרווה  ממירים את  החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב.