4 מתכונים לארוחת שבת קיצית מושלמת
פילה מוסר מאחד שיודע משהו על דגים לעיקרית, תפוחי אדמה מוקרמים עם מלא תוספות שוות כמו בדוכנים, סלט ירוק עם מדליוני גבינת עיזים וקינוח שכולו זועק "חופש גדול" - עוגת ביסקוויטים קלאסית

דג
סיר יפהפה, קיצי ואפילו לא מסובך להכנה. ככה זה כשמשתמשים במתכון של שף אידי ישראלוביץ, אדם שיודע כמה דברים על דגים, הכנתם והתוספות שמוציאות מהן את המיטב (נרגיע כבר עכשיו שלא חייבים ציר ירקות, אפשר גם להסתפק במים).

תפוחי אדמה כמו בדוכן
חופש גדול בכל זאת, ככה שכל מתכון שמספק על הדרך גם הפעלה כל שהו או השתתפות של ילדים בלי מסגרות - בא לנו טוב. כאן מדובר בתפוחי אדמה שצולים בנייר אלומניום בתנור לפחות שעה (אם משתמשים בתפודים גדולים - אז שעה וחצי) על גבי מלח גס ואז מחלצים אותם מהנייר בזהירות, יוצרים חריץ ואז מתחילים להעמיס כל טוב: חמאה, מלח, גבינות וכל מה שרוצים בתכלס. הפעלה או לא הפעלה? אגב, גם לאכול את התפודים ככה אפילו רק עם קצת חמאה ומלח זה מספיק טעים.

סלט
חייבים הרי גם משהו טרי וקראנצ'י, אז למה לא סלט ירוק עם שדרוג של פרוסות גבינת עיזים בציפוי פריך. קל ופשוט להכנה, אפילו אם תחליטו לוותר על הגבינה.

עוגת ביסקוויטים
הדבר שהכי חשוב לזכור הוא שלמרות שהעוגה היא המנה האחרונה, כדאי דווקא להתחיל איתה לפני כל הבישולים והעניינים, כי היא חייבת את זמן ההתייצבות שלה (של כמה שעות במקרר או אפילו לילה שלם), ואז עוד שעה בשביל ציפוי השוקולד. קלאסיקה במיטבה, ובחופש הגדול על אחת כמה וכמה.
