mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת שחוטפים מהשולחן

השבוע הלכנו על ארוחה קלה קלה קלה להכנה, אבל את כל האנרגיות שנשארו לנו נשקיע בקינוח שאף אחד לא יישאר אדיש אליו. מה לפני הקינוח? אורז מטוגן, תפוצ'יפס ביתי מושלם וגם סלט שכיף לנשנש

הדר אליאס
mako
פורסם: | עודכן:
אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן
הקישור הועתק

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

מנה חצי ביתית (בכל זאת אורז וקציצות) חצי של מסעדה (בגלל האורז המטוגן) ולגמרי כיפית. אנחנו מכינים אותה בדרך כלל מאורז שנשאר מיום קודם; אורז מעט ישן מתאים יותר לטיגון ועל הדרך גם חסכנו קצת עבודה, בכל זאת יש לנו עוד כמה מנות לפנינו. 

תפוחי אדמה תפוצ'יפס
תפוחי אדמה תפוצ'יפס | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

תפוחי אדמה תפוצ'יפס

מהמנות האלה שכמה שתכינו - ככה יאכלו. מדובר בתפוחי אדמה דקיקים, פריכים וטעימים כל כך שאנחנו מחסלים אותם בלי להרגיש בכלל, ככה עם הידיים ישר מכלי ההגשה. אם יש לכם מנדולינה במטבח אז גם מדובר בכמעט כלום עבודה. 

סלט עיגולי ירקות
צילום: דניה ויינר, ארוחת ילדים, מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים

סלט עיגולי ירקות

אם כבר חוטפים עם הידיים, אז למה לא ירקות? הסלט הזה הוא חביב הילדים אבל גם המבוגרים עפים עליו, ואם תשאלו אותנו זה בזכות הצנונית, אולי הירק הכי אנדר-רייטד שקיים. הסוד של הסלט בפריכותו לכן השתדלו לחתוך אותו ממש ברגע האחרון. 

קוביות קרמבו שוקו קוקוס
קוביות קרמבו שוקו קוקוס | צילום: דרור עינב, mako אוכל
פרסומת

קוביות קרמבו שוקו-קוקוס

אחרי שתי מנות של כלום עבודה הגיע הזמן להשקיע, והקינוח הזה בהחלט שווה את ההשקעה. בסיס לוטוס, מלית שוקולד קוקוס דחוסה ועשירה ושכבת מרנג אוורירית וחגיגית. הוא פרווה כמובן, אבל אפשר להכין גם בגרסה חלבית.