mako
פרסומת

6 מתכונים לארוחת שבת חגיגית במיוחד

קציצות פרסה, סלט תפוחי אדמה של פסח שהולך מדהים עם מצה, סלט רענן וצבעוני, המתכון של רותי ברודו לביף בורגיניון, אורז לבן קלאסי ולקינוח – עוגה שוקולדית ועשירה בטירוף. ככה מכינים ארוחת פסח אחרונה

mako אוכל
פורסם:
ביף בורגיניון של רותי ברודו, R2M
ביף בורגיניון. המתכון הראשון של רותי ברודו בקופי בר | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור
הקישור הועתק

קציצות

מנה ראשונה שנחטפת במהירות שיא ותהיה הראשונה להיגמר. אם רוצים, אפשר להחליף את ההודו בכל בשר אחר ואפשר אפילו לוותר על בשר לחלוטין אם רוצים גרסה צמחונית של הקציצות.

קציצות פראסה
קציצות פראסה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט תפודים

זה לא פסח בלי סלט תפוחי אדמה, ובשביל לחסל את כל שאריות המצה של החג, הסלט הזה הוא מה שאתם צריכים על השולחן. הרבה בצל והרבה ביצים קשות, והסתדרתם.

סלט תפוחי אדמה לפסח
צילום: יעל אילן, שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן

סלט חסה

ובקטגוריה המרעננת של הארוחה, סלט חסה שמצד שאחד הוא פשוט וקלאסי, עם רוטב ויניגרט מנצח שתמיד בא טוב, ומצד שני הוא עשיר במיוחד: שני סוגי חסה, מלא ירוקים טריים, עגבניות וקשיו בשביל הפינוק.

ביף בורגיניון של הקופי בר

מדובר במתכון הראשון שרותי ברודו בכבודה ובעצמה הגישה במסעדת קופי בר, יש יותר חגיגי מזה? בשר רך ונימוח שבושל במשך שעות עם יין טוב וירקות. בונוס: הריחות שיציפו את הבית.

ביף בורגיניון של רותי ברודו, R2M
ביף בורגיניון של רותי ברודו, R2M | צילום: עידית בן עוליאל, יחסי ציבור

אורז

בגלל שהביף בורגיניון היא מנה כל כך מושקעת, מיוחדת, כזאת שמכינים מכל הלב, שמים בה יין שאוהבים והיא כל כך עשירה בטעם – המנה שהולכת איתה מושלם היא אורז. אורז לבן קלאסי שיוצא אחד אחד ויספוג את כל  הרוטב הנהדר הזה.

פרסומת
אורז מוכן
אורז מוכן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

קינוח

אולי אין בה קמח, אבל העוגה הזאת ממש לא צריכה אותו, וגם לא מדובר בגרסה מיוחדת לחג, היא ככה במקור שלה. תשקיעו ותשתמשו בשוקולד איכותי ולא תצטערו.

עוגת שוקולד גרמנית עשירה - תמונת רוחב
עוגת שוקולד גרמנית עשירה - תמונת רוחב | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל