mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת שלפני יום כיפור

חלקנו עדיין מתאוששים מארוחות החג, ולפנינו עוד לא מעט סעודות כאלה, כולל יום כיפור. עד אז, לארוחת השבת הקרובה נכין דג סלמון רב רושם במינימום מאמץ, סלט עגבניות ופטה, קצת צ'יפס וקינוח מהמם: עוגת גבינה פירורים אפויה פשוטה וטעימה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
סלמון קייג'ון
סלמון קייג'ון | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

סלמון קייג'ון

מנה מהממת ביופיה שתמיד גוררת תגובות התפעלות והערכה. נגלה לכם שבעצם מדובר במנה פשוטה מאוד להכנה ואפילו את פינת התפודים והבטטות היא סוגרת לכם. תיבול הקייג'ון פה הוא למעשה מיקס תבלינים יבשים שאת רובם יש במזווה הביתי, וגם את אלה שאין - קל להשיג. חצי שעה והכל מוכן.

סלמון קייג'ון
סלמון קייג'ון | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

צ'יפס שעועית

זה לרגע נראה כמו צ'יפס "רגיל", כלומר צ'יפס תפוחי אדמה, אבל מדובר במנת צ'יפס שעועית צהובה, שגם הוא הולך ממש טוב עם קטשופ. משתמשים בצ'יפס קפוא, מפזרים אותו על תבנית מרופדת נייר אפייה, שופכים רוטב זריז וזהו זה, כל הקסם קורה מעכשיו בתנור, אז רק תמתינו בסבלנות את הארבעים דקות שנדרשות כדי להפוך את השעועית הקפואה לכם לקריספית. אפשר כמובן להיות יצירתיים ולשחק קצת עם מרכיבי הרוטב אם אחד מהמרכיבים לא לטעמכם.

סלט עגבניות פטה

סלט מעולה של עגבניות (משני סוגים - שרי ועגבניות לחות), קלמטה, גבינת פטה ועלי בזיליקום וכוסברה ברוטב עשיר וקרוטונים. אם יש ברשותכם לחם ישן זאת הזדמנות מצוינת להפוך אותו לקרוטונים מושלמים, אבל אם אתם מתעצלים אפשר או לוותר עליהם כליל או להשתמש במוכנים.

עוגת גבינה פירורים אפויה
עוגת גבינה פירורים אפויה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
פרסומת

עוגת גבינה-אוראו אפויה

תחתית של בצק עוגיות אוראו פריך היא תמיד התחלה טובה לקינוח. תוסיפו לזה בסיס של עוגת גבינה אפויה עם שברי אוראו גסים ובכלל התאהבנו. אין כאן הרבה עבודה בכלל, אבל שימו לב להכין אותה מספיק זמן מראש על מנת לתת לה מספיק זמן התייצבות במקרר.

שבת שלום!