mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת אדירה

מתחילים עם ספגטי מיטבולס, מנה שאיש אינו יכול לעמוד בפניה ולא משנה מה גילו, ממשיכים עם דלעת צלויה ברוטב מטריף וירקות שכבשנו לבד (ובקלות!), ומסיימים בעוגת תפוחים פשוטה עם לוק של מלכה אמיתית

mako אוכל
פורסם:
ספגטי קציצות בשר רכות רכות
ספגטי קציצות בשר רכות רכות | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

ספגטי עם כדורי בשר

מנה פשוטה של פסטה וקציצות, שערכה עולה על סך חלקיה בערך פי 200. אחרת אין איך להסביר את זה שלא משנה כמה אנשים יש מסביב לשולחן - הסיר בסוף הארוחה תמיד ריק. בקיצור, זאת אולי לא המנה הכי חגיגית שאפשר להניח על שולחן השבת, אבל זאת ללא ספק אחת הטעימות שבהן.

סטייק דלעת בברביקיו
סטייק דלעת בברביקיו | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

דלעת בתנור

מנה יפה של פחמימות סידרה לנו הפסטה, כך שאנחנו פטורים מתוספת מסוג תפוחי האדמה או האורז, ובמקומה דוהרים על תוספת של דלעת בתנור בתיבול רוטב ברביקיו. במתכון הזה מכינים את הרוטב לבד, אבל אם אין לכם כוח ולעומת זאת יש לכם בבית בקבוק של רוטב ברביקיו, אתם מוזמנים לעשות פה קיצור דרך. הכל כדי שלא תפספסו את הירק הזה, שנמצא עכשיו בשיאו.

חמוצים כרוב כבוש
כרוב כבוש | צילום: אינה שנדר, mako אוכל

חמוצים ביתיים

כרוב כבוש חרפרף ופריך, שחולק את חייו בצנצנת עם גזר וסלרי במשרה של מיץ לימון, שמן, חומץ ומלח. בעולם מתוקן נותנים לצנצנת הזו לשבת איזה 3-4 ימים, בחיים האמיתיים מתחילים לנשנש מהירקות כבר אחרי יומיים. תחליטו לאיזה מהצדדים אתם שייכים.

עוגת תפוחים בציפוי פירורים
עוגת תפוחים בציפוי פירורים | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגת תפוחים בציפוי פירורים

בחושה נהדרת שהופכת במחי שמן קוקוס וחלב סויה לפרווה, ובמחי תוספת של פירורי בצק פריכים - לכוכבת ראויה על שולחן השבת.

שבת שלום!