mako
פרסומת

לא טסים לרודוס השנה? בואו נכין ארוחה לשבת בסגנון יווני

איך אנחנו חולים על יוון. על החופים, על ההיסטוריה, וכמובן על הטברנות, שמציעות אוכל פשוט, טרי ומלא טעמים. לא בכדי הפכה מדינת האיים ליעד המועדף על הישראלים, ואם אתם קצת מתגעגעים לשכנה הנהדרת לים התיכון, הנה חמישה מתכונים בסגנון יווני לארוחת שבת קצת אחרת

ירדן וייס
mako
פורסם:
סופרה - מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות
מאפה יווני מתוק עם לימון ואוכמניות. בצק פילו לשלטון! | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט יווני כמו במסעדה

למה הסלט היווני ביוון כזה טעים, אולי שאלתם את עצמכם? הרי מדובר בסתם ירקות, כאלה שאנחנו אוכלים כל יום. אבל אצל היוונים הם בחיתוך קצת יותר גדול, והסוד הגדול הוא ברוטב. אחד הסודות, למשל, הוא להוסיף לסלט עלי אורגנו טרי, ואם אין לנו טרי, אנחנו מוסיפים אורגנו מיובש, כמו שראינו שעושים בטברנות, וזה לא פחות טעים. ואם אתם רוצים שדרוג נוסף, החליפו את הלימון ברוטב בכף-שתיים של חומץ בן יין (אדום, אבל גם לבן זה בסדר), ותראו ישועות.

קציצות זוקיני של גרקו

לא נשקר לכם: הקציצות האלה מצריכות טיגון בשמן. אבל הן כל כך טעימות וממכרות, שזה לגמרי שווה את זה. הן מבוססות על זוקיני מגורר שאליו מוסיפים תערובת של גבינות (בטח שגם פטה) ותבלינים, ומטגנים עד להזהבה. אנחנו מבטיחים שהן ייחטפו וייעלמו די מהר, אבל אם לא, אתם בהחלט יכולים להתענג עליהן גם למחרת. 

 

מסעדת גרקו - קציצות זוקיני
קציצות זוקיני. היוונים קוראים להן קולוקיטוקפטדס | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפוחי אדמה צלויים בלימון

להוסיף לימון לתפוחי אדמה זה לא משהו שאנחנו רגילים אליו. ואולי רוב האנושות צולה את תפודיה בשמן זית ותבלינים, אבל היוונים יודעים מה טוב, ולצד שמן הזית והאורגנו, הם מוסיפים מיץ לימון טרי, שמוסיף רעננות ושכבה נוספת של טעם. את תפוחי האדמה האלה מטגנים קודם במחבת, ואז מאדים אותם בתנור עם הרוטב הלימוני, ומלקקים את השפתיים משך כל הארוחה.

 

תפוחי אדמה בלימון
קריספיים ולימוניים וטעימים אש | צילום: travellight, ShutterStock
פרסומת

דגים צלויים עם ירקות ואוזו

ביוון בהחלט לא חסר ים, וכמובן שלא דגים. ואם את רוצים לדמיין את עצמכם לרגע יושבים בטברנה לעת ערב, עם כוסית אוזו ומנה של דג טרי שנתפס לפני שעות ספורות, כנראה שהמנה הזו תעשה את העבודה. במתכון הזה משתמשים בלברק שלם או פארידה, אבל נראה לנו שכל דג לבן ובשרני שאתם אוהבים יעבוד פה. והעובדה שמדובר ברבע שעה עבודה, ולתנור, בכלל קוסמת לנו. כל מה שנדרש זה לערבב את כל הירקות והרוטב, להניח עליהם את הדגים, ולצלות. הכי יאסו.

דגים צלויים בעגבניות ואוזו
מביך עד כמה שזה קל. דגים צלויים בסגנון יווני | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מאפה פילו יווני מתוק עם לימון ואוכמניות

איך אנחנו אוהבים בצק פילו. בכל מתכון שבו העלים הללו מככבים, היחס בין כמות העבודה לתוצאה הוא אחד המשובחים. קרן אגם שלנו, שיודעת גם יודעת לעשות מתכונים משובחים במעט מאוד מאמץ, הכינה מהם מאפה יווני מתוק עם לימון ואוכמניות, קינוח שמורכב מעלי פילו ועליהם תערובת של שמנת, אוכמניות ולימון. ואם בא לכם להכין אותו מראש, קרן מבטיחה שאפשר להקפיא אותו אחרי האפייה, להפשיר ולחמם ולהגיש כאילו הוא חדש.

מאפה פילו יווני מתוק סופרה. פרוסה
אנחנו יכולים להרגיש מפה את הקראנצ'. מאפה פילו עם לימון ואוכמניות | צילום: קרן אגם, mako אוכל

שתהיה שבת שקטה!