mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת ביתית מעולה

מתחילים עם קציצות טונה ומטבוחה אלוהית, ממשיכים עם הממולאים של ג'קי אזולאי, ששמם הולך לפניהם כבר שנים, מנשנשים קצת פוטטוס על הדרך ומסיימים בעוגת תפוזים קלאסית. סגר או לא סגר, אנחנו מתכוונים לאכול טוב ויהי מה

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
קציצות טונה ב-5 מרכיבים
קציצות טונה ב-5 מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות טונה

האמת, אנחנו לא במאה אחוז בטוחים כמה כדאי לסמוך על המתכון הזה לארוחת שבת. מהסיבה הפשוטה שהקציצות האלה (5 מרכיבים, כלום עבודה) נוטות להתחסל מיד עם צאתן מהמחבת - ואנחנו לא רוצים לתקוע אתכם בשישי בערב עם מנה אחת חסרה. בקיצור, אנשים, גדלו חוט שדרה, הכינו את קציצות הטונה המופלאות האלה ופשוט תתאפקו עד הערב. אנחנו יודעים שאתם יכולים.

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב
מטבוחה | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

 

המטבוחה של אבי ביטון

מטבוחה טובה היא לא פחות מיצירת מופת קולינרית, ומכל אלה שטעמנו - זאת של אבי ביטון נעוצה טוב טוב בטופ. לא צריך הרבה מרכיבים, אבל צריך עגבניות טובות, צריך זמן וצריך גם להעלים עין מכמות השמן. אין מה לעשות, זה פשוט יוצא פחות טעים אם מפחיתים ממנו (אבל אתם כן יכולים אחרי הבישול לשפוך את עודפי השמן, אם אתם מתעקשים).

פלפלים ממולאים
פלפלים ממולאים | צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

 

פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי

מהמתכונים הכי נצפים ב-mako לאורך הרבה שנים, ואנחנו לגמרי יכולים להבין למה. כשזה מגיע לממולאים אנחנו רוצים את הגרסה הכי ביתית, הכי בטוחה, זאת שתמיד תמיד מצליחה ותמיד גורמת לנו להרגיש שאנחנו במקום הנכון.

פוטטו צ'יפס
פוטטו צ'יפס | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

פוטטוס

עוד מתכון שרץ פה חזק מאוד, והפעם של רון יוחננוב, שפיצח את הסוד לתפוחי אדמה בסגנון פוטטוס, עם התיבול והמרקם הנכונים. בקיצור, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם לא להכיר את מנת התפודים הזאת.

עוגת תפוזים של פעם פרווה
עוגת תפוזים של פעם פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת תפוזים של פעם

רכה, אוורירית, חורפית והדרית - זאת עוגת התפוזים שהולכת לעשות לכם את השבת.