mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

תבשיל לוביה מיוחד של תום פרנץ, בשר עם לימון כבוש שמגישים עם אורז לבן, סלט שעועית ירוקה ושקדים קלויים עם ויניגרט, ולקינוח עוגת בוסטון קרים פאי יפהפייה. זאת הארוחה שלנו בשישי - ואתם מוזמנים להעתיק

mako אוכל
פורסם:
בוסטון קרים-פאי
זאת הארוחה שלנו בשישי - ואתם מוזמנים להעתיק | צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט
הקישור הועתק

סלט שעועית ירוקה

להכנת הסלט הזה אתם יכולים להשתמש בשעועית ירוקה טרייה, אבל אתם ממש לא חייבים, הוא יהיה טעים גם עם שעועית מהקפאה, הכל בסדר. השקדים והזיתים מוסיפים פה קיק מיוחד והוויניגרט המצוין מחבר את כל המרכיבים ליצירת מופת בתחום הסלטים.

סלט שעועית ירוקה
סלט שעועית ירוקה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

הופינג ג'ון בגרסה מקומית

תבשיל הלוביה המיוחד הזה מגיע מהמטבח של דרום ארצות הברית. במקור יש במנה בייקון, שתום פרנץ החליף בחזה אווז מעושן או קבנוס, אבל גם ניתן לוותר עליהם לחלוטין ולקבל מנה טבעונית. נהוג לאכול אותה עם אורז, ובמתכון למטה יש גם אורז. שלא תגידו שלא חשבנו עליכם.

תבשיל לוביה וירקות
תבשיל לוביה וירקות | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

בשר בבישול ארוך

אז הנה עוד משהו שיילך פצצה על אורז: קוביות בשר רכות-רכות בבישול ארוך עם עשבי תיבול ולימון כבוש. אוהבים חורשט סבזי? יש סיכוי טוב שתעופו על המנה הזאת. 

תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז
תבשיל בקר בלימון כבוש ואורז | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

קינוח

את הקינוח הזה כדאי שתסתירו איכשהו מהאורחים, כי אם הם יראו אותו לפני הארוחה - הלך עליו (ועליכם). אז במה מדובר? עוגת שכבות עם קרם וניל וציפוי גנאש שוקולד, או בשמה השני, בוסטון קרים פאי. מעוניינים להפוך אותה לפרווה?  במקום חלב משתמשים בחלב סויה או קוקוס, במקום חמאה משתמשים במרגרינה או 10 גרם שמן קוקוס ובמקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס.

בוסטון קרים-פאי
בוסטון קרים-פאי | צילום: נטלי לוין, עוגיו.נט