ארוחה קלילה ומהירה לשבת של אחרי חג
לפני שנייה עוד היינו במטבח, קצצנו, אידינו, צלינו ותיבלנו, כך שכוח לעוד בישולים מושקעים כבר לא נשאר. אז השבוע ניקח את ארוחת השבת באיזי, עם פוקצ'ה ללא לישה, סלט ניגובים מפנק בפחות מחצי שעה עבודה, סלמון ופילאף וטארט שוקולד שכולו ללא אפייה

פוקצ'ה ללא לישה
מי שעדיין חושב שזה מסובך להכין פוקצ'ה, חייב להכיר את הדרך לעשות את זה ללא לישה. עד היום אנחנו לא מאמינים שאם מערבבים קלות קמח, שמרים ומים, יוצא מאפה אוורירי רך ומפנק שיחמיא לכל ארוחה. אז קרן אגם, שקיצורי דרך הם השם השני שלה, לימדה אותנו את הדרך המעולה הזו לפוקצ'ה המושלמת. רק תוסיפו כמה מטבלים או את הסלט שפה למטה, והסתדרתם.

צלחת ניגובים
זה סלט? זה מטבל? זה גם וגם? שמן זית, בלסמי, עגבניות מיובשות, פטרוזיליה ועוד כמה אלמנטים ויש לכם צלחת ניגובים מהממת, מרעננת וטעימה בכלום עבודה. נגבו עם פוקצ'ה או עם בגט כפי שמוצע במתכון, ולא תסתכלו לאחור.
פילה סלמון ופילאף ירקות שורש
אומנם מכינים אותם בנפרד, אבל מדובר לגמרי במנה אחת: מצד אחד פילאף מלא בירקות כמו גזר, תרד ופטריות, מצד שני סלמון בתיבול פשוט פשוט שעושה כבוד לדג. כשמשדכים אותם ביחד נוצרת מנה הרמונית שסוגרת את הפינה של העיקרית והתוספת. ובאמת שמדובר במינימום השקעה.

טארט שוקולד וקרמל מלוח ללא אפייה
לטארט היפה הזה יש שלוש שכבות, ולא צריך להדליק תנור עבור אף אחד מהן. הבסיס הוא עוגיות טחונות וחמאה, במרכז טופי קרמלי עם נגיעה מלוחה, ולמעלה גנאש שוקולד עשיר ויפה. אתם יכולים לקשט במה שבא לכם, או אפילו להשאיר ככה (אבל אתם כן חייבים להכין מראש כדי שהוא יספיק לנוח במקרר).

שתהיה שבת שקטה!