mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מליגה אחרת

מתחילים עם מרק קובה לעצלנים (לא, אנחנו ממש לא מתכוונים לגלגל אחת אחת בערב שבת), ממשיכים עם פרגיות ומג'דרה עם הפתעות של גזר וכרובית, ומקנחים במאפה קינמון שהוא כמו שמיכת פוך בדמות קינוח

אוכל טוב
mako
פורסם:
מרק קובה חמוסטה
מרק קובה חמוסטה של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק קובה חמוסטה מקוצר

כל טיפת גשם שיורדת לנו על הפדחת היא מבחינתנו סימן שהגיע הזמן למרק קובה, הבעיה היא שכוח לגלגל קובות פחות יש לנו, ולמעשה כמעט שאין לנו בכלל. הפתרון הגאוני של רותם ליברזון מסדר אותנו פיקס: במתכון הזה לא מגלגלים קובות אחת אחת, אלא פשוט יוצרים קציצות מכל המרכיבים ומבשלים בתוך המרק. איזה מרק? מרק חמצמץ טעים בטירוף עם מנגולד וסלרי ולימון פרסי. גם אם לא תאמצו את כל הארוחה הזאת, את המרק הזה לא כדאי לפספס.

פרגיות במרינדה, רותם ליברזון
פרגיות במרינדה, רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פרגיות במרינדה הכי טובה בעולם

שני מתכונים רצוף של רותם ליברזון! הפעם אלה הן פרגיות פשוטות, הכי פשוטות, אבל מתובלות באופן מושלם. הרי זה כל הסיפור בפרגית, וזה מה שיבדיל מנה נהדרת משעמומון אחד גדול. אז מה יש לנו כאן? רוטב סויה, מייפל, שום, ג'ינג'ר ולחובבים גם כף של רוטב סריראצ'ה. משרים כמה שעות וצולים במחבת, זהו.

מג'דרה ירקות
מג'דרה ירקות | צילום: אסף רונן, mako אוכל

 

מג'דרה ירקות

כשחושבים על זה, אין שום סיבה בעולם לעצור באורז ועדשים כשמכינים מג'דרה. וכאן אנחנו אומנם לא עוצרים. במג'דרה הזאת יש גם כרובית וגזרים, ותאמינו לנו שזה עושה לה רק טוב. כי חלבון מלא זה טוב ונהדר, אבל זה לא הכל בחיים!

מאפה קינמון חורפי
מאפה קינמון חורפי | צילום: קרן אגם, mako אוכל

מאפה קינמון חורפי

המאפה הזה פחות מתוק מעוגות השמרים הסטנדרטיות, ואנחנו אומרים את זה דווקא לטובתו. ביחד עם התה-נענע של אחרי האוכל הוא חותם את הארוחה על הצד הטוב, הטעים והנעים ביותר. כמו שמיכת פוך כשבחוץ משתוללת סופה.

שבת שלום!