mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שמחת תורה קלה ומרשימה

בארוחה האחרונה של חגי תשרי הנוכחיים אין בשר, ואיכשהו יש לנו הרגשה שזה לא יפריע לאיש, כי בכל זאת כמה אפשר. מה שכן יש זה קציצות דגים חריפות, לחמניות ביתיות רכות, פסטה מהירה אך חגיגית, סלט וקינוח שמתקתקים בדקות

mako אוכל
פורסם:
קציצות קרפיון ברוטב חריף
קציצות קרפיון ברוטב חריף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות דגים ברוטב חריף

האמת, להגיד שהרוטב של קציצות הדגים האלה חריף זה לא מדויק. הוא לא חריף - הוא חריף להבות! אז אם יש ילדים בשולחן, או לחלופין אתם אוהבים את החך שלכם כמו שהוא, לא שרוף, אתם בהחלט יכולים להפחית בכמות הפלפל החריף (בשקט בשקט, כשאף אחד לא שומע, נגיד גם שאפשר להשמיט אותו לגמרי).

לחמניות תפוחי אדמה בתבנית
לחמניות תפוחי אדמה בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל

לחמניות תפוחי אדמה רכות

ועם ממה ננגב את כל הרוטב הזה, שאלנו את עצמנו, ומיד ענינו - עם הלחמניות האקסטרה רכות של קרן אגם, שמקבלות את המרקם המיוחד שלהן מנוכחות של תפוחי אדמה מעוכים בבצק. נכון, זה טיפה מוזר, אבל מדובר ביופי של טריק, ואם קרן אגם ממליצה אז באמת שלא נותר לנו מה לומר.

פסטה סלמון
פסטה סלמון | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

פסטה סלמון

הכנתם לחמניות עכשיו, אנחנו מעריכים את זה, ולכן מציעים לכם מנה עיקרית פשוטה במיוחד, שלוקחת רק דקות בודדות של הכנה. קצת תרד, עגבניות מיובשות וסלמון (בלי עור), ויש לכם רוטב שהוא גם חגיגי וגם ממש ממש טעים לפסטה שלכם.

סלט כרוב של מסעדת פינגווין

סלט הכרוב של מסעדת פינגווין בנהריה הוא בעצם סלט הכרוב הפשוט ביותר שיש - וכנראה דווקא בגלל זה אנחנו כל כך אוהבים אותו. יש בו כרוב, שמן, מיץ לימון ומלח, והוא מרענן וכיפי ובדיוק מנת הצד שאתם רוצים ליד כל הפחמימות והדגים. במתכון יש גם סוכר, אנחנו בדרך כלל משאירים אותו בחוץ ועדיין יוצא מעולה.

פרסומת
עוגת שיש גבינה
עוגת שיש גבינה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש גבינה

שני קרן אגם בארוחה אחת! לקינוח אנחנו זורקים כמה דברים שיש לנו בבית לתבנית, ומקבלים עוגת שיש גבינתית שתשרת אותנו באופן מושלם גם עם הקפה של שבת בבוקר.