mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת צבעונית ופשוטה

לפתיחה יש לנו כנפיים אפויות שמרגישות מטוגנות, לעיקרית מקלובה עם אורז, בשר, ירקות ותיבול עשיר, ובמקום סלט אחד הלכנו על שניים: סלק ובטטות עם חומוס. ומה לקינוח? עוגה בחושה טעימה מכל הקלמנטינות המתוקות שנשארו בקערה

mako אוכל
פורסם:
מקלובה עם בצל מקורמל
מקלובה עם בצל מקורמל | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

כמה רושם וכמה יופי, וזה עוד לפני שהרחתם אותה. אבל תנו לגלות לכם משהו על המקלובה הזאת - היא הרבה פחות מסובכת ממה שהיא נראית - ויש בה באמת הכל. מה הופך אותה ללא כזאת מסובכת? שבעצם מבשלים ומתבלים את כל המרכיבים ואז מרכיבים את השבכות של המקלובה. 

ובגלל שהמקלובה כל כך עשירה והיא למעשה ארוחה שלמה בסיר, את מנת הביניים או הפתיחה (לא נכנסים לכם לסדר האכילה) אנחנו מקדישים השבוע לאחד הנשנושים הכיפיים שיש - כנפיים פריכות. מינוס הבלגן והלכלוכים של הטיגון. 

כנפיים פריכות
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תסלחו לנו שאנחנו עדיין בענייני סטטיסטיקות, אבל לא מעט ישראלים יגידו לכם שאין דבר כזה ארוחת שישי בלי תפוחי אדמה. אז לכל אותו ציבור יש לנו מילה אחת: בטטה. שלא תבינו, כבודו של תפוח האדמה במקומו מונח, אבל בטטות צלויות מענגות כמעט כמו תפודים שזופים, בטח כשמשדכים להן גרגרי חומוס ברוטב עגבניות מתקתק. תבשיל שהוא למעשה סלט.

תבשיל חומוס, הום מייד
תבשיל חומוס, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כשאהרוני וקומרובסקי מכינים ביחד סלט סלק רענן (הם גם מכינים לחם, אבל ויתרנו עליו הפעם), אנחנו מעוניינים במתכון, בטח כשהוא כולל שקדים קלויים ושמיר קצוץ. 

פרסומת

הקלמנטינות עכשיו כל כך מתוקות וטובות, היינו חייבים לסחוט אותן לעוגה בחושה. מדובר בכלום עבודה, רק מערבבים הכל ביחד ואופים. 

עוגת קלמנטינות בחושה
עוגת קלמנטינות בחושה | צילום: נטלי לוין, mako אוכל