mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

עוד לא הספקנו להתגעגע וכבר נוחתת אצלנו שבת חורפית, ממש כמו פעם, לפני שלושה שבועות. אבל מה, אנחנו האחרונים שנתלונן - במקום זה אנחנו מעדיפים להכין שעועית להשריה בשביל הגורמה סבזי שלנו. מתכונים לארוחה שתעשה לכם את השבת

mako אוכל
פורסם:
אורז פרסי לערב החג 5 - גיא גמזו
אורז פרסי. אנחנו נכין אותו בגרסה פשוטה יותר | צילום: אמיר מנחם, mako
הקישור הועתק

אורז פרסי של חיים כהן

מה החלק הכי טעים באורז פרסי? תפוחי האדמה, כמובן. ומה צריך בשביל להצליח להכין אורז פרסי כמו שצריך, עם השכבה המתפצפצת המושלמת הזאת? להיות פרסי, כמובן, או לחלופין לקבל מחיים כהן מדריך מפורט שילווה אתכם שלב שלב. אז דאגנו לכם לשני.

חורשט סבזי של גיא גמזו
חורשט סבזי של גיא גמזו | צילום: אמיר מנחם, mako

חורשט סבזי

השבוע אנחנו מתענגים על הקדרה הפרסית האולטימטיבית, שעשויה מבשר (צלי כתף, לא משהו מאתגר), שעועית אדומה וים וחצי של עשבי תיבול מכל הסוגים. הוסיפו לזה תיבול אלוהי של כורכום ולימון פרסי, פנקו במיץ מלימון טרי בשפע ובכמה שעות טובות של בישול ותקבלו את האורחת הרצויה ביותר שאפשר לדמיין לביקור של החורף באמצע האביב. רק אל תשכחו להשרות את השעועית יום קודם.

סלט עגבניות חצוף
סלט עגבניות חצוף | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
פרסומת

סלט עגבניות ובצל סגול

אכלתם חורשט סבזי עכשיו, ליוויתם אותו, כנדרש, באורז פלוס כמה פרוסות של תפודים, אנחנו לא באמת חושבים שיש לכם מקום בבטן למשהו מלבד סלט קטן, חצוף ומרענן של עגבניות ובצל. שמן זית, לימון, מלח-פלפל - גמרנו.

כדורי מרציפן מצופים בקוקוס קלוי
מרציפן ביתי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מרציפן

ובאותה רוח קלילה: קינוח קטן, מתוק ומרוכז, שאוהבי השקדים יעופו ממנו ומי שאינו אוהב שקדים - טוב, מי שאינו אוהב שקדים, הגיע הזמן שיתחיל.