4 מתכונים לארוחת שבת פשוטה, קלילה וטעימה
את השבוע הזה נחתום עם ארוחת שישי שכוללת קציצות של סמדי בומבה (רק אל תשכחו להשרות חומוס מראש), סלט כרובית, פוקצ'ה (מי החליט שחייבים קציצות עם אורז?) וקינוח פודינג מרענן וקל להכנה

בשביל הקציצות האלה של סמדי בומבה צריך להשרות גרגירי חומוס לילה מראש, אבל חוץ מזה, ההכנה שלהן פשוטה וכוללת עשבי תיבול טעימים, סלרי ולימון כבוש. בקיצור, סיר שהוא חגיגת טעמים.
הקציצות האלה כאילו מבקשות ללכת עם אורז, ובכל ערב נתון, יש מצב שזה מה שהיינו עושים - קציצות ואורז - אבל בכל זאת שבת ובא לנו ריח משכר של אפייה בכל הבית, אז החלטנו ללכת על מתכון של רון יוחננוב לפוקצ'ה שאפילו לא מצריכה מיקסר. עד כדי כך היא פשוטה - רק קערה וכף. עוד בונוס הוא שהיא נשארת טעימה גם לבוקר של מחרת (אם משהו ממנה יישאר).

יש סלטים שתמיד באים טוב, בכל עונה, יום ושעה - וזה אחד מהם: כרובית צלויה בתנור, בצלים סגולים, פלפלים חריפים, צנוברים קלויים וקצת ארוגולה טרייה. מה יכול להיות רע? כלום.

ולסיום מתוק ולא מכביד - קינוח טעים וקרמי, בכוסות אישיות בהתאם לתקופה ולשמירת הכללים: פניני טפיוקה בחלב קוקוס, עם איזה פרי שאתם רוצים ואוהבים (רצוי לא קשיח מדי). שימו לב שלהכנת קצפת קוקוס דרושה היערכות מראש ויש לצנן את פחית קרם הקוקוס לפחות לילה מראש במקרר.
