mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שישי מושלמת

עוגת כרוב עם אורז ובשר טחון שלא תשאיר אף אחד אדיש, כנפי עוף בתיבול אסייתי ממכר, בטטה מושלמת בתנור וקינוח מרהיב של שושני שמרים (בגרסה חלבית או גרסה פרווה - תבחרו אתם)

אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגת כרוב
עוגת כרוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

עוגת כרוב

כמה תיהנו מה"וואו" שיישמע בכל השולחן ברגע שתוגש המנה הזאת. אבל המזל הגדול הוא שזאת לא רק מנה רבת רושם ואלגנטיות - היא גם טעימה בטירוף. 

כנפיים

עז תלם פיצח את המתכון לכנפי עוף פריכות וטעימות עם זיגוג סטיקי טעים וממכר בטעמים מתוקים, חמוצים וחרפרפים. שאחרי שתאכלו ממנו פעם אחת - לא תצליחו להפסיק. המלצה קטנה: בגלל שבכל זאת מדובר בלא מעט עבודה, תרשו לעצמכם להגדיל כמויות - כי אם כבר טיגון עמוק וכל הבלגן שכרוך, אז עד הסוף. 

הכנפיים של גנרל טאו
הכנפיים של גנרל טאו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בטטות בתנור

כן, המתכון הזה כולל בסך הכל מרכיב אחד: בטטות. כמספר הסועדים. אז למה לתת מתכון להכנת בטטות אתם תוהים? ובכן, יש לא מעט מתכוני בטטות טובים, אבל אם תשאלו אותנו, הרבה פעמים הפשוט ביותר הוא גם הטוב ביותר. למה הכוונה? במקרה הזה לא מדובר במרכיב סודי, תבלין מיוחד או כלי ייעודי, אלא בסך הכל מצרך אחד יקר: ס-ב-ל-נ-ו-ת.  בניגוד לחוקי ההיגיון, לא מחממים מראש את התנור, אלא רק אחרי הכנסת הבטטות, ואז מחכים שעה שלמה (ואם משתמשים בבטות גדולות, אז אפילו שעתיים). ממתינים 5 דקות נוספות וזהו.

בטטה בתנור
בטטה בתנור | צילום: Hans Geel, ShutterStock

שושני שמרים במילוי חלבה ואגוזים

בשביל להכין גרסת פרווה ליפים האלה, ממירים בבצק את החמאה בשליש כוס שמן, במחמאה או בנטורינה באותה הכמות. את החלב ממירים במים, מוותרים על השמנת החמוצה ומוסיפים עוד חצי כוס מים במקומה.

קלוז אפ
קלוז אפ | צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako