כל מה שצריך לארוחת שבת זה 4 מתכונים טובים
האוויר הקריר של תחילת השבוע התנדף מזמן, ושוב הזמן להעמיד ארוחת שבת משפחתית הגיע. מתחילים בעוף בתנור עם טריק שיחסוך לכם עבודה, ממשיכים עם מג'דרה וסלט חצילים (בלי טיגונים אל דאגה). ולקינוח? עוגת שוקולד פרווה עם רכיב מפתיע של קרן אגם

עוף בתנור עם טריק
הטיגון של נתחי עוף הוא הכרחי לא רק עבור השיזוף היפה, בעיקר בשביל הטעם. אבל למעשה, אפשר לחסוך את השלב הזה בהכנת המנה אם במקום הטיגון הראשוני מסתפקים בצלייה שתשחים אותו אחרי הבישול. בסיום של כזה שבוע כאוטי, אנחנו מאמצים בשמחה כל מתכון שכולל קיצור דרך, בטח כזה מוצלח.

סלט חצילים
ואם כבר קיצורי דרך וחסכון בבלגן במטבח, סלט חצילים שגם מנצל חצילים שאולי נשארו מעל האש וכבר פחות מבריקים ומתוחים משהיו, וגם אפשר לוותר בו על טיגון החצילים ולקלות אותם בתנור עם קצת ספריי שמן. אפילו לא חובה להפוך באמצע. מי שרוצים להוסיף לכבוד הסלט הזה חלה לשולחן - מוזמנים לעשות זאת כמובן - אבל הוא גם יילך מעולה עם הבורגול למטה אם מעדיפים לצמצם פחמימות. עם חלה או עם בורגול - תענוג.

מג'דרה בורגול
לפני הכל, הבהרה: בורגול גס, עבה. תשתמשו בו בשביל המג'דרה ולא בבורגול הדק, כי ככה זה יוצא הכי טעים. בטיגון הבצל מגלים סבלנות ואיפוק ולא מדלגים על השלב החשוב הזה עד שהבצל שחום ורך - אחרת מה הטעם להכין מג'דרה בכלל. כמה שזה פשוט, ככה זה טעים.

עוגת שוקולד
השוקולד הוא לא שוקולד אלא קקאו, והמרכיב המפתיע כאן הוא בירה גינס. ברור שאפשר להשתמש גם בבירות אחרות, אבל לפי קרן אגם - בשביל הטעם המיוחד של העוגה הזאת - רצוי להשתמש בגינס. למרות שאין פה שוקולד, היא עסיסית בטירוף ואם בא לכם להשתגע - תכפילו את כמויות הקרם לציפוי אקסטרה מפנק.
