mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שישי בסימן התחממות

אחרי רצף שבתות קרות ואף גשומות, החלטנו לחגוג את מזג האוויר המתחמם שצפוי בסוף השבוע עם ארוחה חלבית: קציצות דגים, לחמניות רכות רכות, שני סלטים מושלמים וקינוח אליפות: עוגת אלפחורס עגולה ויפה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
קציצות קרפיון ברוטב חריף
קציצות קרפיון ברוטב חריף | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות בס חריפות

הנה, אנחנו מזהירים מראש לטובת כל מי שמתקשים עם אוכל חריף: מדובר בקציצות חריפות. אם אתם יודעים מראש שאתם או מישהו מבני הבית רגישים - אפשר ורצוי למתן את החריפות ולשים מראש פחות פלפלים חריפים ופחות צ'ילי. בכל מקרה - כמובן שמתחת תמצאו מתכון ללחמניות רכות שיעזרו עם כל הרוטב הלוהט הזה. 

קציצות בס עם לחמנייה
קציצות בס עם לחמנייה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לחמניות שום ועשבי תיבול

לחמניות חלביות רכות כמו עננים של שבת נעימה הן תענוג שמראש מאוד קשה לעמוד בפניו. מה שעוד יותר מהמם ביפות האלה של קרן אגם היא שלא נדרשות כאן לישות ולא התפחות ארוכות מדי. בקיצור: אם אתם מחסידי הבגט ללא לישה של קרן אגם (למקרה שאיכשהו עוד לא ניסיתם - אנו מפצירים בכם לנסות ולהתמלא גאווה), הגיע הזמן שתנסו גם את הלחמניות ללא לישה. זה כמובן אומר שהבצק ייראה קצת אחרת מאשר בצק חלק במיקסר, אבל הכל בסדר - זה חלק מהתהליך. והתפחות? הפתחה אחת של 90 דקות ואז עוד אחת לפני האפייה.

לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה
לחמניות שום ועשבי תיבול ללא לישה | צילום: קרן אגם ונופר צור, מה אופים היום? הוצאת מודן

סלט סלמון ותפוחי אדמה

התאפקנו ולא הכנו שוב סלמון לעיקרית, והרי חייבים סלמון בכל זאת איכשהו, אז מה יותר מושלם מסלט תפוחי אדמה וסלמון? מה שקושר בין נתחי הדג העסיסיים והתפודים והנימוחים זה איולי שומי ועשבוני עם קצת מיץ לימון וזה טעים ברמות אחרות. טיפ זהב: שימו את הקערה ליד הכסא שלכם כדי שחלילה לא תפספסו.

סלט סלמון ותפוח אדמה
סלט סלמון ותפוח אדמה | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים
פרסומת

סלט עדשים

וגם סלט קצת יותר רענן, עם עדשים שחורות, אבוקדו (יש עכשיו בירקניות ובשוק אבוקדו מעולים ויפהפיים), עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק ועשבי תיבול לבחירתכם. 

סלט עדשים
סלט עדשים | צילום: בני גם זו לטובה

עוגת אלפחורס

העוגייה מהטעימות בעולם - בגרסת עוגה גדולה. קשה מאוד ליפול פה, אלא אם כן במקרה אתם לא מחסידי הדולסה דה לצ'ה. עדיקוש הכינה מתכון שכולל הכנת טורט, שכבת קצפת ועל שתיהן מורחים ריבת חלב טובה ומקשטים עם קוקוס טחון.

עוגת אלפחורס - כל שכבה יותר טעימה מהקודמת
עוגת אלפחורס - כל שכבה יותר טעימה מהקודמת | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל