mako
פרסומת

ארוחת שבת לפנתיאון

בשישי הקרוב אין חוכמות, הולכים עם מתכונים מנצחים למנות שעושות כבוד למטבח הטריפוליטאי. למקרה שכבר היו לכם רעיונות, אנחנו מציעים שתזנחו אותם ותאמצו את התפריט שלנו: חריימה, מפרום עם הוראות הכנה מדויקות, אורז אחד אחד, צ'רשי שתרצו למרוח על כל דבר ועוגת סולת מהחלומות

mako אוכל
פורסם:
חריימה אורלי פלאי ברונשטיין 2
חריימה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

חריימה

אנחנו לא נכנסים להיסטוריה, השפעות וגיאוגרפיה על מקור המנה הזאת, כי עם כל הכבוד, מה שמעניין אותנו זה לאכול אותה, אז בואו נסכם שהיא רב-תרבותית. למטה בהמשך דאגנו לכם גם לאורז אחד אחד שיספוג את הרוטב הטוב הזה: ים תבלינים, עגבניות, שום, שמן זית ודגים. יאמי.

מפרום במחבת
צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako

מפרום

למפרום יצא מוניטין בלתי מוצדק בעליל של בעייתי ומורכב. אנחנו אוהבים לאכול אותו אבל תופסים אותו כפרובלמטי לביצוע. ובכן, לא עוד: הרי לכם מתכון ווינר למפרום, אחד שייקח אתכם צעד צעד – מבחירת התפודים, דרך הטיגונים ועד הרוטב. פעם אחת, וזהו, אתם סולטני המפרום ולא תאמינו שכל כך חששתם להכין כזה בבית.

אורז לבן בסיר
אורז לבן בסיר | צילום: LI CHAOSHU, ShutterStock

אורז

יש חריימה, יש מפרום, עכשיו חובה לדאוג לתוספת, משהו שיספוג טוב טוב את כל הרוטב, וזה כמובן יהיה אורז. לכל אחד יש את השיטה שלו להכין אורז, והפעם אנחנו על אורז אחד אחד. זה אומר שאתם שוטפים את האורז לפני ההכנה, מניחים לו להתייבש ואז מתאפקים 25 דקות לא להרים את המכסה בבישול, שזה בתכלס האתגר האמיתי. יאללה, זה הזמן לבדוק את רף הסבלנות והאיפוק.

ממרח דלעת
ממרח דלעת | צילום: istockphoto, istockphoto
פרסומת

צ'רשי

צ'רשי יכול רק לשדרג כל שולחן שישי שיונח עליו – אם זה במריחה על פרוסה, שליכטה על האורז או פשוט כפית קטנה. זו התוספת השובבה לארוחה הזאת, משהו קריר וטעים שיילך מעולה גם עם הדג של החריימה וגם עם הבשר של המפרום ואם יישאר ממנו אז הוא יהיה מדהים על פרוסת לחם בשבת בבוקר.

עוגת סולת
עוגת סולת | צילום: pontch1, פורום המתכונים של תפוז

עוגת סולת

אפשר לחתוך את העוגה לריבועים, מלבנים או מעוינים, זה ממש לא משנה, אז תבחרו צורה שעושה לכם את זה ותתענגו על עוגת סולת לחה וטובה עם טוב מתוק וטעם פירותי שלוקח אותם לילדות.