mako
פרסומת

מתכונים לליל הסדר: ארוחת 7 המנות שלנו

מתקשים להיסגר על תפריט לארוחת פסח? קבלו את ההצעה שלנו: שתי מנות ראשונות, עיקרית אחת, 3 תוספות ועוד שני קינוחים מצטיינים. ככה מרכיבים ליל סדר חגיגי וטעים, בלי ליפול מהרגליים

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פסח, חיים כהן במטבח - מרק קניידלך
פסח, חיים כהן במטבח - מרק קניידלך | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

מנות ראשונות

מרק עוף עם קניידלך של חיים כהן

במקרה של מנה כל כך קלאסית - אולי ה-מנה ה-קלאסית של פסח - אנחנו מרגישים הכי בטוח ללכת בעקבותיו של השף הכי קלאסי. מתכון ששווה לגזור ולשמור למרק פשוט אבל עמוק טעמים, והכל עם תיבול בסיס של מלח ופלפל בלבד (וסלרי ושמיר ופטרוזיליה, שכמובן נותנים את התרומה שלהם).

סלמון אום פפיוט
סלמון אום פפיוט | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון מאודה במנות אישיות

אחרי המרק הסופר שגרתי, מנת דג שהיא קצת פחות מקובלת (אל דאגה, כולם יאהבו אותה. היא פשוט לא חריימה, לא גפילטע פיש ולא דג מרוקאי). הדג שלנו הפעם הוא סלמון, ואנחנו מכינים אותו בתנור - אבל בצורה של אידוי בתוך נייר אפייה. כל סועד מקבל אריזת "סלמון מתנה" משלו, ומתייחד איתה עד בוא העיקרית.

מנה עיקרית

הצלי הכי טעים שאנחנו מכירים

גילינו אותו בפסח של השנה שעברה, ואנחנו לא רואים את עצמנו נפרדים ממנו בעתיד החגים הנראה לעין. הצלי של חן במטבח מבלה בתנור הרבה שעות (בהרבה אנחנו מתכוונים כמעט יום שלם!), ויוצא ממנו נימוח כמו שבחלומות הוורודים ביותר שלנו לא חשבנו שצלי כתף יכול להיות. והרוטב שבצלוחית בצד - אלוהים שייתן לנו שנה כמו הרוטב שבצלוחית בצד.

צלי כתף של חן במטבח
צלי כתף של חן במטבח | צילום: חן מזרחי, חן במטבח

תוספות

סלט עדשים כתומות ותרד

פסח בלי נוכחות יפה של עלים ירוקים הוא לא פסח, ולכן אנחנו מתכוונים להתמסר לסלט העדשים הזה של עז תלם, עם התרד הטורקי, גרעיני החמנייה והתיבול הים תיכוני האהוב כל כך של שמן זית ולימון. אחלה תוספת, שהיא גם יופי של מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.

פרסומת
סלט עדשים כתומות, תרד, גרעיני חמנייה וסומאק
סלט עדשים כתומות, תרד, גרעיני חמנייה וסומאק | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה

עוד קצת תרד, והפעם במנה של אורז אדום - ולא, הכוונה לא לאורז שבושל עם רסק עגבניות אלא לסוג של אורז מלא שנולד אדום (ואגב דורש זמן בישול קצת יותר ארוך ממה שאתם רגילים באורז לבן). כאן הוא חובר לכמה ירקות ולחופן נאה של שקדים קלויים, לקבלת מנה חגיגית, משביעה וטעימה מאוד מאוד.

אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה
אורז אדום עם ברוקולי, תרד ובטטה של פסקל פרץ רובין | צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

סלט עגבניות טריות ומבושלות

מתכון מתוך הספר החדש של רון יוחננוב, לסלט שבו חצי מעגבניות השרי צלויות בתנור עם תימין ושיני שום שלמות והחצי השני נותרות בטריותן. כל אלה מתערבבים יחד (פלוס נוזלי הצלייה), מקבלים חיזוק של חומץ בלסמי ויוצאים לכבוש את שולחן החג שלכם.

פרסומת
סלט עגבניות, רון יוחננוב
סלט עגבניות, רון יוחננוב | צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

קינוחים

פונדנט פרווה

הספר החדש של נטלי לוין הזכיר לנו כמה מוצלחים יכולים קינוחים פרווה להיות. לליל הסדר אנחנו הולכים על לא פחות מפונדנט שוקולד - אחד הקינוחים המרשימים שאתם יכולים לפנק בהם את האורחים שלכם, אבל גם אחד הפשוטים יותר להכנה. נדרשת הקצפת ביצים הגונה, אבל מבלי הפרדתן לחלמון וחלבון, וזה כבר משהו.

פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה
פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

מלבי פרווה

בזכות קיומו של חלב הקוקוס בחיינו, מלבי הוא מהמנות האחרונות שעוברות המרה לפרווה בקלות יחסית. רק שימו לב - המתכון דורש חלב קוקוס ולא קרם קוקוס, שהוא עשיר ושומני יותר, ובמקרה הזה יכול לעלות לכם בהצלחה של הקינוח. מתכון נהדר של שי-לי ליפא.

פרסומת
מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים
מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה במרץ 2023