mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת בחום שיא

אחרי שבוע שבו היינו על סף עילפון בכל שנייה ללא מזגן, כל מה שבא לנו לארוחת שישי זה אוכל קליל, קיצי, מרענן. מספיק נפלנו לתרדמת במהלך השבוע. אז מה אוכלים? קציצות דגים אדומות עם תלוליות חומוס ולימון, לחם שמכינים בקלי קלות, סלט מרענן עם נענע וקישואים ולקינוח גלידה כמובן. טוב, עוגת גלידה

mako אוכל
פורסם:
קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש
קציצות דגים ברוטב עגבניות עם חומוס כתוש | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
הקישור הועתק

בכזה מזג אוויר, ארוחת שישי חלבית זה דבר כמעט מתבקש. אף אחד לא רוצה להפעיל עכשיו תנור ליותר מחצי שעה, זה מובן. לכן תבשילים שבכל שישי אחר היינו שמחים לארח על השולחן צריכים לפנות הפעם את המקום למשהו קליל יותר. הפתרון הוא קציצות דגים פיקנטיות של רעות עזר, שמגיעות עם תלוליות חומוס כתוש ולימוני. 

בשביל לגוון, ובעיקר בשביל לא לעבוד קשה מדי, בסופ"ש הזה הלכנו על לחם לבן, ולא על חלה. את הלחם הזה מכינים בעשר אצבעות, כלומר שלא צריכים מיקסר ובקושי צריכים ללוש אותו: רק 3-4 לישות פשוטות וכמה התפחות, זה כל הסיפור - לתת כמה ערבובים בהתחלה - ואחר כך הזמן עושה את שלו. התוצאה היא לחם לבן שמצוין לכריכים, וגם מצוין להעמסת קציצות דגים.

לחם תפוחי אדמה
לחם בעשר אצבעות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אנחנו מודים, רק חיפשנו תירוץ להשתמש בנענע. ואיזה יופי של תירוץ - סלט של עיגולי קישואים ברוטב עשיר ומרענן: חרדל , שקדייה (שזה ממרח שקדים טחונים), שמן זית, מלח, פלפל ועלי נענע קצוצים. אגב, תרגישו חופשי להכין אותו מראש, הוא לא יהיה פחות טעים.

סלט קישואים ונענע
תרגישו חופשי לשים קצת יותר נענע | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הקינוח היפהפה הזה הוא איפשהו בין עוגת גלידה לעוגת גבינה, ובגלל שאנחנו גם ככה באווירת שבועות, עוגת גבינה קפואה באה לנו בול. בגזרת הפטל, אל דאגה, אפשר להשתמש בפירות קופאים, לא נשלח אתכם לשוק בחום הזה. עוד בונוס: אפשר לשמור את התענוג הזה במקפיא לשבוע שלם.

פרסומת
עוגת גבינה ופטל קפואה
עוגת גבינה ופטל קפואה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל