mako
פרסומת

4 המתכונים האלה לארוחת שבת הם כל מה שאנחנו צריכים

קציצות עסיסיות ברוטב עגבניות שסופגים עם לחמניות שום רכות, תוספת של סלט ניסואז אלגנטי מהמם ולקינוח - עוגת לימון ואוכמניות של קרן אגם

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
לחמניות שום
לחמניות שום | צילום: shutterstock, Peredniankina
הקישור הועתק

מתכון של סמדי בומבה הוא כמעט תמיד מתכון שמספק סיר שכל המשפחה נהנית ממנו, וזה בדיוק המקרה של הסיר הזה: קציצות עוף מתובלות ברוטב עגבניות חרפרף.

קציצות ברוטב עגבניות
קציצות בקר ברוטב עגבניות | צילום: istockphoto, istockphoto

לחם שום לנצח יהיה אחת  האהבות הגדולות שלנו, אז כמובן שתבנית לחמניות שומיות בתוספת חיזוק של עשבי תיבול היא תבנית שמרגשת אותנו, בטח ובטח כשהיא יושבת ליד סיר קציצות ברוטב. 

לחמניות שום
לחמניות שום | צילום: shutterstock, Peredniankina

אם כבר סלט ניסואז, אחד הסלטים האלגנטיים והיפים שאפשר להניח על השולחן, אז שיהיה בדיוק כמו שצריך: ירקות רעננים וקשיחים, טונה איכותית משומרת בשמן זית, ביצה שבושלה במיוחד עבור הסלט והחלמון בה עוד לא התקשה לחלוטין, תפוחי אדמה רכים אבל לא מתפרקים ורוטב קלאסי של שמן זית, מיץ לימון, שום כתוש וחרדל דיז'ון גרגירים. כמובן שבכל יום אחר הסלט הזה יכול להיות ארוחה שלמה.

ניסואז
ניסואז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

המתכון המקורי של קרן אגם הוא חלבי, אבל לכל מי שרוצה להמיר את העוגה לפרווה, יש פתרון:  אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.

פרסומת
עוגת לימון ואוכמניות שלמה
מי באה לאמא? | צילום: קרן אגם, mako אוכל

בתיאבון!