mako
פרסומת

זו ארוחת שבת שתמיד רצינו להכין

דווקא בגלל שכל יום דומה עכשיו באופן מטריד לזה שלפניו (וגם לזה שאחריו) מתחשק לנו להפגיז בארוחת שבת מיוחדת, צבעונית וטעימה: נתחיל עם קובה סלק מהמם, נמשיך עם שניצל בקר חגיגי, נוסיף גם תבשיל ירקות עם טוויסט פיקנטי מגניב ונקנח בעוגת שוקולד הכי רגילה והכי נהדרת

mako אוכל
פורסם: | עודכן:
קובה סלק
קובה סלק | צילום: מיכל רביבו, עשתידכ, הוצאת Lunchbox
הקישור הועתק

קובה סלק

אולי זה הסגר הזה, שגורם לנו להרגיש שכל יום דומה למשנהו, ואולי סתם תפסנו אומץ אבל השבוע אנחנו הולכים להכין את הקובה סלק שתמיד רצינו ודחינו להזדמנות אחרת. פתיחה כזאת תכניס קצת צבע (ועוד איזה צבע, סגול סלק משגע) לסיום השבוע הזה, שבואו נודה על האמת, הוא טיפ-טיפונת אפרורי. 

שניצל וינאי
שניצל וינאי | צילום: מועצת הבקר, mako אוכל

שניצל בקר בציפוי פריך 

נמשיך את הארוחה שלנו עם הקו של מנות אהובות ולא מאוד מסובכות (מי אמר שניצל), אבל עם טוויסט קטן שיזכיר לנו שאנחנו לא בסתם יום של חול. נתחים שיעבדו פה טוב הם כף בקר, שייטל או סינטה, הטעם פגזי והעבודה? כמו על השניצל הרגיל שלכם. 

קדרת ירקות וחומוס באריסה
צילום: דן לב, "המטבח הצמחוני", על השולחן

תבשיל ירקות וחומוס

אז אחרי שתי מנות על טהרת הבשר (טוב, בקובה יש גם מרק אבל כולנו יודעים מי הכוכבת שם) נראה לנו שאנחנו די סגורים על החלבון שלנו והגיע הזמן לתת כבוד לירקות: מדובר בתבשיל צבעוני וטעים, עם טוויסט פיקנטי בזכות האריסה. אפשר להגיש עם קוסקוס או בורגול, אבל הוא טעים ומשביע גם ככה, כמו שהוא. 

עוגת שוקולד פרווה
עוגת שוקולד פרווה | צילום: קרן אגם, mako אוכל
פרסומת

עוגת שוקולד פרווה

אז אחרי שהיינו מיוחדים, עילאיים ומתוחכמים לאורך כל הארוחה, הגיע הזמן לקינוח סטנדרטי, במובן הכי טוב של המילה: עוגת שוקולד עשירה ומפנקת, כזו שלא תרגישו שהיא פרווה ושתשמחו לפגוש גם עם הקפה של שבת בבוקר.