mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת קלילה וטעימה

יש לנו כאן סלט מעולה על בסיס רוטב יוגורטחינה (אפשר להשתמש ביוגורט טבעוני) ולחמניות, קציצות מושלמות ללא טיגון, אורז עם הפתעה טעימה, ולקינוח - עוגה בחושה עם שיבולת שועל ותמרים ודברים טובים

נינה גורליק
mako אוכל
פורסם:
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס
קציצות הודו בקארי וחלב קוקוס | צילום: יוחנן, חנות אוכל גורמה, יוחנן, חנות אוכל גורמה
הקישור הועתק

קציצות אפויות

לא הרבה קציצות יוצאות כל כך טעימות בלי טיגון, אבל אלה? מהאהובות עלינו. באמת שקשה להרגיש בהבדל. הרוטב עשיר וטעים מאוד, אבל אם בשולחן השישי יש ילדים שאוהבים אוכל על הצד היבש יותר או סרבני אוכל אסייתי - היינו ממליצים לשמור גם כמה קציצות בלי רוטב (הן מעולות גם כך). 

אורז

טוב, אז אם כבר קוקוס, הנה מנה שלמדנו מברק יחזקאלי: אורז בחלב קוקוס. מי שהיו בתאילנד בטח כבר מכירים ואולי כבר מכינים, אבל אם עוד לא ניסיתם - מובטחת לכם הנאה. 

אורז בחלב קוקוס
אורז בחלב קוקוס | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

סלט קישואים 

כן, יוגורט וטחינה. שילוב פנטסטי, ואם רוצים להמיר את המתכון לפרווה משתמשים ביוגורט טבעוני (לא ממותק) מכל סוג שאוהבים. יש כאן בצל מטוגן, ביצה קשה, טבעות צ'ילי, בצל ירוק - שברור שחייבים חתיכת פחמימה ריקה רכה ליד כדי לספוג ולהעמיס את כל הטוב הזה (ובדיוק בשביל זה המתכון הבא).

סלט קישואים עם יוגורטחינה
סלט קישואים עם יוגורטחינה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

לחמניות שומשום עגולות

זה נראה כאילו הן ממולאות עם איזו הפתעה, אבל אין כאן באמת מילוי, רק בצק רך וטעים ומעל את התוספת המועדפת עלינו בלחמים, חלות ולחמניות: שומשום. הרי גם ככה אתם תבצעו אותה ותעמיסו עליה איזו קציצה או סלט, אז עדיף ללכת על לחמניות קלאסיות. אגב, מי שמעדיף לא להבריש בביצה טרופה, יכול לעשות את ההברשה עם שמן או אפילו מים. 

לחמניות שומשום
לחמניות שומשום | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

עוגת תמרים ושיבולת שועל

התחלנו עם קוקוס ונסיים בקוקוס: אם אתם רוצים להכין את הגרסה הפרווה של המתכון, ניתן להמיר את החלב בחלב סויה/שקדים/שיבולת שועל ואת החמאה להמיר בשמן קוקוס מומס. כך או כך, עוגה מהממת וטעימה לשבת. 

עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה
עוגת תמרים ושיבולת שועל בחושה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל